5 речей, які категорично не можна робити після візиту гостей: уникнете неприємностей

Читать на русском
Автор
8342
Бажані гості вважаються джерелом позитивної енергії
Бажані гості вважаються джерелом позитивної енергії. Фото Телеграф

Ці прикмети відображають повагу до гостей і власного дому

Відвідування гостей – це завжди особлива подія в житті кожної родини. Веселощі, сміх, спілкування і обмін енергією – все це залишає після себе певний слід у вашому домі. Проте, як твердять стародавні українські прикмети та повір’я, після відходу гостей існує низка дій, яких краще уникати, щоб зберегти гармонію та благополуччя у вашій оселі. До прикладу, не варто мити підлогу.

Відповідно, перше і найголовніше правило – не прибирати відразу після того, як гості покинули ваш дім. Прикмета каже, що разом із брудом та залишками їжі ви можете прибрати і позитивну енергію, яку принесли ваші гості. Дайте вашому дому "відпочити" і відновити свою енергію перед тим, як братися до прибирання.

Також існує повір’я, що не варто виносити сміття відразу після відходу гостей. Вважається, що цим ви можете винести і своє везіння та благополуччя. Краще почекати до наступного дня, перш ніж виносити сміття.

Не слід також одразу ж мити посуд, на якому гості їли. За стародавніми віруваннями, це може "вимити" з вашого дому удачу та добробут. Дайте час енергіям ввійти в рівновагу, перш ніж починати мити посуд.

Не рекомендується також відразу після відходу гостей розкладати речі на свої місця та прибирати декорації. Вважається, що це може "заплутати" енергії в вашому домі та привести до негармонії.

Ще одна прикмета каже, що не варто відразу після гостей засинати. Краще провести деякий час у спокійній обстановці, медитуючи або просто відпочиваючи, дозволяючи енергії вашого дому відновитися.

Нагадаємо, що самим гостям, які захотіли лишитися і помити посуд чи допомогти прибратися, варто відмовити. Гості не мають мити посуд, говорить давнє повір'я. Особливо, коли свекри прийшли до невістки додому.