Не зло, а оберіг: чому не варто прибирати павутиння з будинку

Читать на русском
Автор
3757
Павутина хоч і пов'язана з потойбіччям, але також є символом захисту
Павутина хоч і пов'язана з потойбіччям, але також є символом захисту. Фото Телеграф

Якщо ви хочете зробити свій домашній простір більш затишним і гармонійним, слід уважно ставитися до наявності павутиння в вашому житлі

Ви не терпите, коли на стелі або стінах з'являється павутиння і негайно змітаєте його віником або пилососом? Якщо так, то вам слід знати, що таким чином ви можете знищувати свою позитивну енергетику і благополуччя в будинку. Багато людей не знають, чому не можна прибирати павутину в будинку і вбивати павуків. А це дуже важливо, бо павутиння — це не просто неприємний атрибут бруду і запущеності. Це також символ мудрості, захисту і достатку.

Павутиння — це дуже древній оберіг, який прийшов до нас з часів наших предків. Вони вважали, що павутиння має магічну силу, бо вона створена павуком — твариною, яка пов'язана з потойбічним світом. Павук — це символ творчості, терпіння і долі. Він плете свою мережу з ниток, які виходять з його тіла. Таким чином, він перетворює свою енергію на матеріальну форму. Павутиння — це його творіння, яке відображає його думки, почуття і бажання. Прикріплюючи павутиння до свого житла, люди сподівалися привабити до себе удачу і багатство.

Проте не всі знають, як правильно ставитися до павутиння і в яких саме місцях оселі вона повинна перебувати. Є низка різних способів, як саме можна розмістити такий оберіг. Якщо почепити його на стелю або стіни житла, то вона буде захищати ваш дім від негативної енергетики і розбрату. Вона також буде притягувати до вас щастя і гроші. Якщо ж розмістити павутиння на вікнах або дверях житла, то воно буде фільтрувати все, що до вас приходить ззовні. Вона буде пропускати тільки добре і блокувати все погане.

Але скільки ж павутиння можна залишити вдома?

Виявляється, що багато людей роблять помилку, прибираючи павутиння з своєї оселі. Вони думають, що чим менше павутиння, тим краще. Але це не так. Насправді краще залишати павутиння в міру, не допускаючи її переважання. Якщо ви прибираєте павутиння зовсім, то ви втрачаєте свій оберіг і руйнуєте свою енергетику. Якщо ж ви дозволяєте павутинню накопичуватися в надмірній кількості, то ви створюєте собі перешкоди і обмеження. Також важливо пам'ятати, що павутина повинна бути живою, а не мертвою. Жива павутина — це та, яка має свого господаря — павука. Мертве павутиння — це та, яка залишилася без павука або з його трупом. Жива павутина має позитивну силу і оновлюється постійно. Мертва павутина має негативну силу і забруднюється.

Нагадаємо, що більш традиційним оберегом, ніж павутина, є підкова. Але аби не перетворити підкову на прокляття і правильно використовувати цей оберіг на щастя, потрібно знати правила її вішання. Також аби не дати позитивній енергії "витекти" з дому, потрібно вирішити проблеми, які можуть висмоктувати її.