Помилка багатьох господинь: чому не варто мити підлогу одразу після того, як пішли гості

Читать на русском
Автор
6489
Якщо ви відчуваєте потребу відпочити після прийому гостей, робіть це
Якщо ви відчуваєте потребу відпочити після прийому гостей, робіть це. Фото Телеграф

Прибирання одразу після того, як гості пішли, може бути як поганим знаком

Давні традиції та народні повір'я завжди відігравали важливу роль в українській культурі. Ось і щодо прибирання у народу з'явилося багато вірувань. До прикладу, вважається поганою прикметою виносити сміття на ніч. Також поганий знак вбачали у прибиранні одразу після того, як пішли гості.

Позитивна енергетика. На перший погляд, може здатися, що це звичайне бажання терміново прибрати та відновити порядок. Але насправді, миття підлоги одразу після виходу гостей в давні часи вважалося порушенням енергетичного балансу. Гості залишають частку своєї енергії в домі, і швидке прибирання може "вимити" цю позитивну енергію.

Символіка гостинності. У минулому, коли гостей зустрічали не так часто, їхній візит було особливою подією. Прибирання одразу ж після їхнього відходу могло сприйматися як спроба якнайшвидше "забути" про них та їхнє відвідування.

Психологічний момент. Сучасна психологія також підтверджує, що прибирання після гостей може бути способом невпорядкованих людей відчути контроль над ситуацією. Отже, якщо ви поспішаєте мити підлогу, це може бути знаком, що вам необхідно дещо розслабитися та навчитися насолоджуватися моментом.

Духовне значення. Для багатьох українців, особливо старшого покоління, будь-які дії в домі мають певне духовне значення. Отже, можливо, ваша бабуся завжди казала чекати з прибиранням, щоб "не вимивати щастя".

Нагадаємо, що кожен день тижня має свою унікальну енергетику, яка може впливати на ваше прибирання. Зокрема, понеділок вважається днем для впорядкування простору, в той час як неділя сприяє рефлексії та підготовці до нового тижня. А ще давні народні повір'я рекомендують уникати підмітання після заходу сонця, оскільки це може "вимести" позитивну енергію із дому та вивести добро.