Улюблена французами страва прикрасить навіть святковий стіл: фантастичний салат із звичайних буряків

Читать на русском
Автор
20558
Традиційний французький салат виходить дуже смачним
Традиційний французький салат виходить дуже смачним. Фото shuba.life

Урізноманітнити своє святкове меню дуже просто

Коли мова заходить про французьку кухню, ми згадуємо про лінивого жульєна. Однак, чи можна урізноманітнити своє меню вишуканими французькими стравами?

Сьогодні ми з Shuba пропонуємо приготувати салат за давнім французьким рецептом. Готується салат традиційно з сирого буряка та моркви, але деякі кухарі радять відварити овочі до напівготовності. Цей незвичайний салат буде доречним навіть на святковому столі.

Як приготувати вишуканий французький салат з буряком

Інгредієнти на 2 порції:

  • яловичина — 200 г;
  • буряк — 2 шт.;
  • морква — 1 шт.;
  • капуста білокачанна — 200 г;
  • картопля — 2 шт.;
  • солоні огірки — 1.5 шт.;
  • майонез 72% — 100 г;
  • сіль, перець чорний мелений — до свого смаку.

Спосіб приготування:

  1. Картоплю, моркву та буряк помийте та очистьте від шкірки. Картоплю натріть на дрібній тертці, буряки та моркву — на салатній тертці. Огірки наріжте соломкою, а капусту тонко нашаткуйте і трохи розімніть руками.
  2. М’ясо промийте, обсушіть і наріжте тонкою соломкою. Присоліть і поперчіть його.
  3. На розігрітій сковороді з невеликою кількістю олії обсмажте до готовності м’ясо, викладіть його на паперовий рушник для видалення надлишків олії.
  4. У тій же сковороді обсмажте до золотистої скоринки терту картоплю.
  5. Усі інгредієнти розкладіть окремими купками на зручній страві, по центру розмістіть майонез та подавайте на стіл. Після подачі салат змішайте.

Якщо ви любите французьку кухню, можна також приготувати незвичайний сирний суп. Вам сподобається!