Лінуємося по-французьки: раз-два — і жульєн на столі

Читать на русском
Автор
34181
Французька класика на столі Новина оновлена 26 листопада 2023, 09:51
Французька класика на столі. Фото prostokvashino.ru

Ніхто не залишиться байдужим до такої страви

Жульєн — дуже популярна страва, яка доречна і на святковий стіл, і на сімейну вечерю. Раніше цим словом позначали спосіб нарізування овочів тонкою соломкою. Страва прийшла до нас із французької кухні, а у нас так називають гарячу страву з куркою та грибами.

Разом з "ТСН" приготуємо сьогодні лінивий шахрай. Цей рецепт не залишить вас байдужим через простоту приготування, а близьких за смак.

Як приготувати лінивий жульєн

Інгредієнти:

  • куряче філе — 2 шт.;
  • печериці — 300 г;
  • броколі — 1 качан;
  • помідори — 2 шт.;
  • моцарела — 70 г;
  • шпинат — 20 г;
  • сметана — 2.5 ст. л.;
  • яйця — 2 шт.;
  • часник — 3 зубчики;
  • мускатний горіх мелений, червоний перець мелений, чорний перець мелений, сіль, олія — за смаком.

Спосіб приготування:

  1. Куряче філе миємо, нарізаємо невеликими шматочками.
  2. Ретельно вимиті печериці та помідори нарізаємо скибочками, а броколі поділяємо на суцвіття.
  3. Форму змащуємо олією. Першим шаром викладаємо куряче філе, на нього – гриби, далі броколлі та гриби.
  4. Окремо змішуємо яйця зі сметаною, подрібненим часником, мускатним горіхом, червоним та чорним перцем, сіллю.
  5. Отриманою яєчною заправкою заливаємо м’ясо з овочами, зверху викладаємо шматочки моцарелли та листя шпинату. Відправляємо жульєн у розігріту до 200 ° С духовку на 30 хвилин.

Раніше ми розповідали, чому "жульєн" — це зовсім не страва. Ви точно цього не знали!