Лінуємося по-французьки: раз-два — і жульєн на столі
- Автор
- Дата публікації
Читать на русском
- Автор
- 33868

Ніхто не залишиться байдужим до такої страви
Жульєн — дуже популярна страва, яка доречна і на святковий стіл, і на сімейну вечерю. Раніше цим словом позначали спосіб нарізування овочів тонкою соломкою. Страва прийшла до нас із французької кухні, а у нас так називають гарячу страву з куркою та грибами.
Разом з "ТСН" приготуємо сьогодні лінивий шахрай. Цей рецепт не залишить вас байдужим через простоту приготування, а близьких за смак.
Як приготувати лінивий жульєн
Інгредієнти:
- куряче філе — 2 шт.;
- печериці — 300 г;
- броколі — 1 качан;
- помідори — 2 шт.;
- моцарела — 70 г;
- шпинат — 20 г;
- сметана — 2.5 ст. л.;
- яйця — 2 шт.;
- часник — 3 зубчики;
- мускатний горіх мелений, червоний перець мелений, чорний перець мелений, сіль, олія — за смаком.
Спосіб приготування:
- Куряче філе миємо, нарізаємо невеликими шматочками.
- Ретельно вимиті печериці та помідори нарізаємо скибочками, а броколі поділяємо на суцвіття.
- Форму змащуємо олією. Першим шаром викладаємо куряче філе, на нього – гриби, далі броколлі та гриби.
- Окремо змішуємо яйця зі сметаною, подрібненим часником, мускатним горіхом, червоним та чорним перцем, сіллю.
- Отриманою яєчною заправкою заливаємо м’ясо з овочами, зверху викладаємо шматочки моцарелли та листя шпинату. Відправляємо жульєн у розігріту до 200 ° С духовку на 30 хвилин.
Раніше ми розповідали, чому "жульєн" — це зовсім не страва. Ви точно цього не знали!