Елегантна і проста закуска, яка прикрасить будь-який стіл: готуємо цибулевий тарт з сиром

Читать на русском
Автор
Цей тарт підкорить вас своїм смаком (зображення створено за допомогою ШІ) Новина оновлена 19 червня 2024, 15:18
Цей тарт підкорить вас своїм смаком (зображення створено за допомогою ШІ). Фото Телеграф

Цей тарт сподобається навіть тим, хто не любить цибулю.

Цибулевий тарт – це не просто страва, це справжня класика французької кухні, яка підкорює своїм простою, але вишуканим смаком. Золотиста хрустка основа з пісочного тіста, ніжна начинка з карамелізованої цибулі та ароматний сир – ось рецепт, який стане вашим кулінарним фаворитом. Також, пропонуємо рецепт яблучного тарту.

Інгредієнти:

Для тіста:

  • 200 г борошна
  • 100 г вершкового масла
  • 1 яйце
  • 1/2 ч. л. солі

Для начинки:

  • 500 г цибулі
  • 2 ст. л. оливкової олії
  • 1 ст. л. вершкового масла
  • 1 ст. л. цукру
  • 1/2 ч. л. солі
  • 1/4 ч. л. чорного меленого перцю
  • 1/4 ч. л. мускатного горіха
  • 100 г тертого сиру (груйєр, гауда, чеддер)

Приготування:

  1. Тісто: у мисці змішайте борошно та сіль. Додайте холодне вершкове масло, нарізане кубиками, і розітріть руками до крихти. Вбийте яйце і замісіть тісто. Загорніть тісто в харчову плівку і поставте в холодильник на 30 хвилин.
  2. Начинка: цибулю наріжте тонкими півкільцями. У сковороді розігрійте оливкову олію та вершкове масло. Додайте цибулю і смажте на повільному вогні, періодично помішуючи, протягом 30-40 хвилин, доки цибуля не стане м'якою та карамелізованою. Додайте цукор, сіль, перець і мускатний горіх, перемішайте і готуйте ще 5 хвилин.
  3. Збірка та випікання: розігрійте духовку до 180°C. Деко застеліть пергаментним папером. Тісто розкачайте в пласт товщиною 5 мм. Викладіть тісто у форму для тарту, формуючи бортики. Викладіть начинку з цибулі на тісто. Посипте тертим сиром.
  4. Випікайте тарт протягом 30-40 хвилин, доки тісто не стане золотисто-коричневим, а сир не розплавиться.
  5. Дайте тарту трохи охолонути перед подачею.

Подаємо з ароматною кавою. А на основний прийом їжі можна приготувати ніжний пиріг із капустою та капустою.