Смачні пиріжки з горохом: простий рецепт для домашньої випічки
- Автор
- Дата публікації
Читать на русском
- Автор
![Ці пиріжки стануть вашою улюбленою стравою (зображення створено за допомогою ШІ)](https://telegraf.com.ua/static/storage/thumbs/428x240/f/f8/4c50d4aa-5a410bac2c08c3f25c847d7e844e1f8f.jpg?v=2032_1)
Якщо ви хочете приготувати щось просте та смачне до чаю — пропонуємо рецепт ароматних пиріжків з горохом.
Хто з нас не мріє про те, щоб повернутися в дитинство, де на столі завжди пахло свіжою випічкою, а бабуся частувала ароматними пиріжками з запашним горохом? Цей рецепт перенесе вас у ті щасливі часи, подарувавши тепло й затишок вашому дому.
Інгредієнти:
- 500 г борошна
- 250 мл теплого молока
- 100 г вершкового масла
- 2 ст. л. цукру
- 1 ч. л. солі
- 2 пакетики сухих дріжджів
- 200 г вареного гороху
- 1 цибулина
- 1 пучок зеленої цибулі
- 1 яйце
- 1 ст. л. кунжуту
Приготування:
- Підготуйте опару: у теплому молоці розчиніть цукор, дріжджі та 2 столові ложки борошна. Залиште в теплому місці на 15 хвилин, до утворення пишної шапки.
- Замісіть тісто: у великій мисці змішайте борошно, сіль, розтоплене вершкове масло та опару. Замісіть м'яке, еластичне тісто, яке не липне до рук. Накрийте тісто рушником і залиште в теплому місці на 1 годину, щоб воно піднялося вдвічі.
- Приготуйте начинку: подрібніть цибулю та обсмажте її на олії до золотистого кольору. Додайте подрібнений зелений лук і тушкуйте ще 2-3 хвилини. Додайте варений горох, посоліть, поперчіть і добре перемішайте.
- Сформуйте булочки: тісто обімніть, поділіть на 12-15 частин. З кожної частини сформуйте кульку, зробіть у ній заглиблення пальцем і вкладіть начинку з гороху.
- Випічка: викладіть булочки на деко, застелене пергаментом. Змастіть яйцем, посипте кунжутом і випікайте в розігрітій до 180°C духовці протягом 20-25 хвилин, до золотистого кольору.
З лаваша можна також приготувати лінивий рулет із сиром і полуницею. Також, пропонуємо рецепт простого пирога для ледарів.