Краще, ніж в ресторані: рецепт домашнього хумусу

Читать на русском
Автор
Хумус стане вашою улюбленою закускою (зображення створено за допомогою ШІ)
Хумус стане вашою улюбленою закускою (зображення створено за допомогою ШІ). Фото Телеграф

Цей хумус дуже легко та просто готується.

Хумус – це не лише смачна та поживна закуска, але й справжня скарбниця користі для організму. Ця страва з нуту, кунжутної пасти (тахіні), часнику, оливкової олії та лимонного соку багата на білок, клітковину, вітаміни та мінерали.

Сьогодні ми поділимося з вами секретами приготування домашнього хумусу, який неодмінно стане вашим улюбленим частуванням. Про це пише Уніан.

Інгредієнти:

  • 400 г нуту;
  • 100 г тахіні;
  • 2 зубчики часнику;
  • 4 ст. л. оливкової олії;
  • 3 ст. л. лимонного соку;
  • 1/2 ч. л. солі;
  • 1/4 ч. л. меленого кумину;
  • 1/4 ч. л. паприки;
  • зелень петрушки для подачі (за бажанням).

Приготування:

  1. Підготуйте нут. Нут замочіть у холодній воді на 8-10 годин. Злийте воду, промийте нут і відваріть у підсоленій воді до м'якості (близько 1 години).
  2. Зробіть хумус. Зваріть нут, відцідіть його, залишивши трохи відвару. З'єднайте нут, тахіні, часник, оливкову олію, лимонний сік, сіль, кумин та паприку в блендері. Подрібніть до однорідної маси, додаючи трохи відвару нуту, якщо хумус вийде занадто густим.
  3. Подавайте хумус. Перекладіть хумус у миску, посипте паприкою та подрібненою зеленню петрушки. Подавайте з лавашем, пітою, свіжими овочами або хлібом.

Раніше ми ділилися незвичайним рецептом сухого варення у духовці. Також, ми писали, як приготувати повітряний хліб на сковороді.