Чудова закуска на Святвечір і на кожен день: як приготувати справжній хумус

Читать на русском
Автор
2158
Хумус не лише дуже смачний, але й корисний (зображення створено за допомогою ШІ)
Хумус не лише дуже смачний, але й корисний (зображення створено за допомогою ШІ)

Ми підкажемо, як зробити смачний хумус

Хумус — це традиційна східна страва, яка готується з нуту, тахіні, лимонного соку, часнику та спецій. Хумус має ніжний, кремовий смак і є чудовим доповненням до будь-якої страви.

У цій статті ми розповімо вам, як приготувати справжній хумус в домашніх умовах.

Інгредієнти:

  • Нут — 1 склянка
  • Тахіні — 1/2 склянки
  • Лимонний сік — 1/4 склянки
  • Часник — 2 зубчики
  • Оливкова олія — 2 столові ложки
  • Сіль — за смаком
  • Чорний перець — за смаком

Приготування:

Нут замочіть у холодній воді на ніч. Це допоможе йому краще розваритися і стане ніжнішим.

На наступний день злийте воду з нуту і варіть його в киплячій воді протягом 1-2 годин, або поки нут не стане м'яким.

Зварений нут промийте холодною водою і збийте в блендері до однорідної маси.

Додайте в блендер тахіні, лимонний сік, часник, оливкову олію, сіль і перець. Знову збийте до однорідності.

Приправте хумус за смаком. Можна додати ще трохи лимонного соку, тахіні, солі або перцю.

Хумус можна подавати як самостійну закуску, так і використовувати як соус до інших страв. Він чудово поєднується з лавашом, грінками, овочами.

Справжній хумус — це не тільки смачна, але і корисна страва. Він містить багато білка, клітковини і корисних жирів. Тому хумус можна сміливо включати в свій раціон харчування.

Раніше ми ділилися незвичайним рецептом сухого варення у духовці.