Чудова закуска на Святвечір і на кожен день: як приготувати справжній хумус
- Автор
- Дата публікації
- Автор
- 2158
![Хумус не лише дуже смачний, але й корисний (зображення створено за допомогою ШІ)](https://telegraf.com.ua/static/storage/thumbs/428x240/5/4e/0efeee89-13760a1a3df5eba972117e76c79234e5.jpg?v=3435_1)
Ми підкажемо, як зробити смачний хумус
Хумус — це традиційна східна страва, яка готується з нуту, тахіні, лимонного соку, часнику та спецій. Хумус має ніжний, кремовий смак і є чудовим доповненням до будь-якої страви.
У цій статті ми розповімо вам, як приготувати справжній хумус в домашніх умовах.
Інгредієнти:
- Нут — 1 склянка
- Тахіні — 1/2 склянки
- Лимонний сік — 1/4 склянки
- Часник — 2 зубчики
- Оливкова олія — 2 столові ложки
- Сіль — за смаком
- Чорний перець — за смаком
Приготування:
Нут замочіть у холодній воді на ніч. Це допоможе йому краще розваритися і стане ніжнішим.
На наступний день злийте воду з нуту і варіть його в киплячій воді протягом 1-2 годин, або поки нут не стане м'яким.
Зварений нут промийте холодною водою і збийте в блендері до однорідної маси.
Додайте в блендер тахіні, лимонний сік, часник, оливкову олію, сіль і перець. Знову збийте до однорідності.
Приправте хумус за смаком. Можна додати ще трохи лимонного соку, тахіні, солі або перцю.
Хумус можна подавати як самостійну закуску, так і використовувати як соус до інших страв. Він чудово поєднується з лавашом, грінками, овочами.
Справжній хумус — це не тільки смачна, але і корисна страва. Він містить багато білка, клітковини і корисних жирів. Тому хумус можна сміливо включати в свій раціон харчування.
Раніше ми ділилися незвичайним рецептом сухого варення у духовці.