Цю паску з сюрпризом проситимуть навіть після свята: незвичайний рецепт

Читать на русском
Автор
1174
М’яка паска-бірош з рідким шоколадом
М’яка паска-бірош з рідким шоколадом. Фото today.ua

Цей рецепт замінить решту випічки

Хочеться до великоднього столу спекти дивовижну паску ? Тоді спробуйте паску-бірош у французькому стилі — і близьких не відірветься.

Паска-бріош за рецептом Today вийде навіть у тих, у кого немає досвіду, але є бажання спекти пишний дріжджовий виріб. М’яка, але водночас щільна паска сподобається і дорослим, і дітям. Усі проситимуть цю випічку навіть після свята.

Як приготувати паску-бірош з рідким шоколадом

Інгредієнти

Для тіста:

  • борошно — 700 г;
  • вершкове масло — 340 г;
  • цукор — 120 г;
  • сухі дріжджі — 11 г;
  • сіль — 8 г;
  • молоко — 30 мл.

Для начинки:

  • чорний шоколад – 300 г;
  • вершки – 300 мл.

Для верхівки:

  • цукор — 225 г;
  • яйця — 4 шт.;
  • горіхи — 30 г;
  • вода — 50 мл.

Спосіб приготування:

  1. У тепле молоко заливаємо дріжджі.
  2. Просіяне борошно змішуємо із сіллю та цукром.
  3. На водяній бані розтоплюємо олію. У нього відправляємо дріжджову суміш, яйця та підготовлене борошно.
  4. Тісто накриваємо рушником і залишаємо на годину у теплому місці. Через годину тісто обминаємо і залишаємо ще на годину. Повторюємо кілька разів, після чого викладаємо тісто по формам та залишаємо підрости.
  5. Відправляємо тісто в розігріту до 165 градусів духовку на 30 хвилин. Після дістаємо і даємо охолонути.
  6. Тим часом для приготування начинки на водяній бані розтоплюємо шоколад та вершки, потім збиваємо міксером до кремоподібного стану.
  7. У пасці зверху робимо отвір до середини, дістаємо м’якуш і наливаємо всередину шоколад, періодично додаючи невеликими порціями м’якуш.
  8. Для приготування верхівки у сотейнику змішуємо воду з цукром та варимо до стану сиропу. Кип'ячий сироп збиваємо міксером, вимикаємо вогонь під каструлею і продовжуємо збивати. Додаємо яєчний білок і збиваємо до пишноти.

Приготовлену паску прикрашаємо глазур’ю та посипаємо горіхами. За бажанням можна подавати з улюбленим напоєм.