Гості облизуватимуть тарілки: рецепт великоднього маківника
- Автор
- Дата публікації
Читать на русском
- Автор
- 3731
Цей маківник стане окрасою вашого столу.
Великодній маківник — це не просто випічка, а справжня частинка української традиції, що символізує багатство, ситість та єднання з рідними. Його ароматний запах наповнює дім затишком, а ніжний смак дарує справжню насолоду у світле свято Воскресіння Христового.
Сьогодні ми поділимося з вами трьома секретними рецептами великоднього маківника, які здивують вас легкістю приготування, різноманіттям смаків та неодмінно стануть улюбленими у вашій родині.
1. Маківник з родзинками та цукатами:
- Інгредієнти:
- 500 г борошна
- 250 мл теплого молока
- 11 г сухих дріжджів
- 100 г цукру
- 1 яйце
- 100 г вершкового масла
- 500 г маку
- 100 г родзинок
- 100 г цуканатів
- Сіль за смаком
- Олія для змащування форми
Приготування:
- У теплому молоці розчиніть дріжджі та цукор, залиште на 10 хвилин для активації.
- Додайте борошно, яйце, вершкове масло та сіль, замісіть тісто. Тісто має бути м'яким та еластичним.
- Накрийте тісто рушником, поставте в тепле місце на 1-2 години, щоб воно піднялося.
- Замочіть мак у гарячій воді на 30 хвилин, потім відцідіть.
- Родзинки та цукати промийте, обсушіть.
- Змішайте мак, родзинки, цукати, додайте трохи цукру (за смаком).
- Обробіть тісто, що підійшло, розділіть його на дві частини.
- Більшу частину тіста розкачайте в пласт, викладіть його у змащену маслом форму.
- На тісто рівномірно розподіліть макову начинку.
- З другої частини тіста сформуйте кришку, накрийте нею маківник.
- Накрийте маківник рушником, залиште в теплому місці на 30-40 хвилин, щоб він піднявся.
- Випікайте маківник у розігрітій до 180°C духовці протягом 40-50 хвилин до золотистого кольору.
- Дайте маківнику трохи охолонути у формі, потім посипте його цукровою пудрою або задекоруйте за вашим смаком.
Також ми розповідали, як приготувати дуже смачну кутю. Раніше, ми ділились рецептом французької паски.