Замість хліба: рецепт бюджетних цибулевих коржиків, яких можна насмажити гору за кілька хвилин

Читать на русском
Автор
7770
Чудовий ароматний перекус
Чудовий ароматний перекус. Фото prosti-recepty.com

Коржики виходить ситними і дуже смачними

Ми ділились рецептом чудового салату, який можна готувати як на святковий стіл, так і до перекусу. Тепер ділимось рецептом незвичайних, але дуже смачних коржиків, що стануть оригінальним доповненням до меню.

На порталі "Школа Життя" розповіли, як зробити смачні цибулеві коржики. Їх хрустка скоринка, соковита начинка та аромат зеленої цибулі не залишать байдужим жодного гурмана.

Інгредієнти:

  • великий пучок зеленої цибулі
  • 500 г борошна
  • 2 яйця
  • 1 ч. л. солі
  • 200 мл теплої води

Для соусу:

  • 100 г вершкового масла
  • 1 жовток
  • 2 ст. л. води
  • дрібка солі

Спосіб приготування:

  1. Дрібно наріжте всю цибулю. У мисці змішайте цибулю, яйця, сіль та воду.
  2. Поступово додавайте борошно, замішуючи тісто. Тісто має бути еластичним, але не занадто тугим.
  3. Викладіть тісто на змащену олією робочу поверхню, сформуйте кулю і оберніть плівкою. Залиште тісто відпочивати на 15 хвилин.
  4. Розтопіть вершкове масло. Додайте сіль, воду та жовток. Збийте вилкою до однорідності.
  5. Розкачайте тісто в ковбаску товщиною близько 3 см. Розріжте ковбаску на однакові шматочки.
  6. З кожного шматочка сформуйте ковбаску і рясно змастіть соусом. Залиште коржики на 10 хвилин.
  7. Розкачайте кожну ковбаску в дуже тонкий коржик. Знову змастіть коржик соусом і скрутіть його в спіраль, трояндочку або гармошку.
  8. Повторіть ці дії з іншими шматочками тіста. Ще раз змастіть соусом всі пиріжки. Обсмажте на середньому вогні до золотистої скоринки.

Подавайте коржики гарячими з улюбленим соусом або сметаною. Можна навіть подавати їх замість хліба — вони додадуть різноманітності вашому столу. Також ми ділились рецептом чудової маринованої рибки.