На мить відчуєте себе у Франції: як приготувати цибулевий суп

Читать на русском
Автор
Смачний, оригінальний, зі звичайних продуктів
Смачний, оригінальний, зі звичайних продуктів. Фото 1000.menu

Французька перша страва, яку подають у найкращих ресторанах Парижа

Хтось не дуже любить цибулю, а інші люблять настільки, що використовують її, як основний інгредієнт для таких страв, як, наприклад, цибуляники. У будь-якому разі, без цього овочу важко уявити приготування більшості солоних страв.

Сьогодні ми хочемо поділитися рецептом смачного супу, у якому цибуля — основний інгредієнт. І навіть якщо вам здається це дивним, на перший погляд, просто спробуйте приготувати. Результат вас вразить, переконують на Instagram-сторінці "thefoodhub.by_ilona".

Як приготувати цибулевий суп

Інгредієнти:

  • цибуля ріпчаста – 400 г;
  • цибуля шалот – 200 г;
  • вершкове масло – 80 г;
  • оливкова олія – 40 мл;
  • борошно – 2 ст. л.;
  • соєвий соус – 50 мл;
  • біле сухе вино – 100 мл;
  • курячий бульйон – 550 мл;
  • сир пармезан – 60 г;
  • сир, що добре плавиться – 200 г;
  • чебрець – 2-3 гілочки;
  • сіль;
  • багет;
  • часник – 1 зубчик;

Спосіб приготування:

  1. Цибулю нарізати соломкою.
  2. У каструлі із товстим дном розтопити вершкове масло та додати олію.
  3. Викласти туди цибулю та обсмажити до карамелізації та м`якості.
  4. Додати борошно та добре перемішати.
  5. Влити вино та продовжити варити, помішуючи.
  6. Коли вино випарується, додати бульйон, соєвий соус та чебрець, довести до кипіння.
  7. Додати пармезан, добре перемішати та зняти з вогню.
  8. Нарізати багет, приправити оливковою олією та відправити у розігріту до 200 градусів духовку на 5-7 хвилин.
  9. Натерти готові шматочки часником.
  10. Налити суп у жаростійкі тарілки, зверху викласти сир, далі багет і знову сир.
  11. Відправити в розігріту до 180 градусів духовку приблизно на 5 хв, щоб розплавився сир та утворилася скоринка.

Раніше ми писали, як приготувати печінку з цибулею. Страва виходить ніжною, солоненькою, ароматною, а її присмак майже не відчувається.