На мить відчуєте себе у Франції: як приготувати цибулевий суп
- Автор
- Дата публікації
Читать на русском
- Автор
Французька перша страва, яку подають у найкращих ресторанах Парижа
Хтось не дуже любить цибулю, а інші люблять настільки, що використовують її, як основний інгредієнт для таких страв, як, наприклад, цибуляники. У будь-якому разі, без цього овочу важко уявити приготування більшості солоних страв.
Сьогодні ми хочемо поділитися рецептом смачного супу, у якому цибуля — основний інгредієнт. І навіть якщо вам здається це дивним, на перший погляд, просто спробуйте приготувати. Результат вас вразить, переконують на Instagram-сторінці "thefoodhub.by_ilona".
Як приготувати цибулевий суп
Інгредієнти:
- цибуля ріпчаста – 400 г;
- цибуля шалот – 200 г;
- вершкове масло – 80 г;
- оливкова олія – 40 мл;
- борошно – 2 ст. л.;
- соєвий соус – 50 мл;
- біле сухе вино – 100 мл;
- курячий бульйон – 550 мл;
- сир пармезан – 60 г;
- сир, що добре плавиться – 200 г;
- чебрець – 2-3 гілочки;
- сіль;
- багет;
- часник – 1 зубчик;
Спосіб приготування:
- Цибулю нарізати соломкою.
- У каструлі із товстим дном розтопити вершкове масло та додати олію.
- Викласти туди цибулю та обсмажити до карамелізації та м`якості.
- Додати борошно та добре перемішати.
- Влити вино та продовжити варити, помішуючи.
- Коли вино випарується, додати бульйон, соєвий соус та чебрець, довести до кипіння.
- Додати пармезан, добре перемішати та зняти з вогню.
- Нарізати багет, приправити оливковою олією та відправити у розігріту до 200 градусів духовку на 5-7 хвилин.
- Натерти готові шматочки часником.
- Налити суп у жаростійкі тарілки, зверху викласти сир, далі багет і знову сир.
- Відправити в розігріту до 180 градусів духовку приблизно на 5 хв, щоб розплавився сир та утворилася скоринка.
Раніше ми писали, як приготувати печінку з цибулею. Страва виходить ніжною, солоненькою, ароматною, а її присмак майже не відчувається.