Сподобається навіть тим, хто її не любить: соковита печінка з цибулею
- Автор
- Дата публікації
Читать на русском
- Автор
- 33443
Ідеальна страва на вечерю нашвидкуруч
Печінку люблять далеко не всі через специфічний смак та аромат. Однак знаючи секрети приготування цього бюджетного субпродукту, можна приготувати смачну страву буквально за 20 хвилин.
Печінка, смажена з цибулею, виходить ніжною, солоненькою, ароматною, а її присмак майже не відчувається. Рецептом з нами поділилися на порталі "Майстерня ідей".
Як приготувати печінку з цибулею
Інгредієнти:
- куряча печінка – 1 кг;
- цибуля – 500 г;
- олія – 4 ст. л.;
- яблуко кислих сортів – 1 шт.;
- борошно – 2 ст. л.
Спосіб приготування:
- Печінку промити, прибрати все зайве, зокрема прожилки та плівочки, просушити паперовими рушниками. Великі шматочки розрізати на дві частини.
- Цибулю нарізати півкільцями.
- Яблуко нарізати великою соломкою.
- Борошно висипати на тарілку, обваляти у ньому кожен шматочок печінки та обсмажити їх на сковорідці не торкаючись один одного до золотистої скоринки з усіх боків. Печінку відкласти на тарілку.
- На тій самій сковорідці обсмажити цибулю пару хвилин та викласти її у форму для запікання застелену пергаментом.
- Зверху викласти шматочки печінки.
- На печінку викласти яблуко.
- Посолити, поперчити за смаком.
- Запікати у попередньо розігрітій до 180 градусів духовці близько 20 хвилин.
А якщо ви любите печінку, рекомендуємо приготувати неймовірний копійчаний святковий салат із цього субпродукту. Він виходить соковитим, ніжним та ефектно виглядає на святковому столі.