Приготуйте цей салат — і можна більше нічого не подавати: пісна, але дуже ситна страва

Читать на русском
Автор
Пісний картопляний салат
Пісний картопляний салат. Фото shuba.life

Готується просто, з’їдається швидко

Навіть Великий піст — це не привід відмовляти собі у смачній та ситній їжі. Саме тому ми поділимося незвичайним пісним салатом.

Ця страва за рецептом Shuba — простий овочевий мікс, повний вітамінів. У ньому звичні інгредієнти – картопля, буряк, болгарський перець – поєднуються у незвичайний та смачний мікс. Салат заправляється олією, але за бажання можна використовувати грецький йогурт або сметану (але тоді оцет додавати не потрібно). За бажанням до салату можна додати консервований зелений горошок, варену білу квасолю та зелень за смаком. Така страва виходить ситною і цілком може замінити повноцінний обід або вечерю.

Як приготувати картопляний салат

Інгредієнти на 4 порції:

  • картопля — 5 шт.;
  • буряк — 2 шт.;
  • перець болгарський червоний – 1 шт.;
  • цибуля — 1 шт.;
  • олія соняшникова — 30 мл;
  • оцет — 5 мл;
  • сіль — 3 г;
  • зелень — за смаком.

Спосіб приготування:

  1. Миємо і варимо до готовності буряки та картоплю. Даємо їм охолонути, чистимо і нарізаємо невеликими шматочками.
  2. Миємо болгарський перець. Видаляємо серцевину, нарізаємо шматочками.
  3. Цибулю чистимо і нарізаємо півкільцями.
  4. Для приготування заправки змішуємо олію та оцет.
  5. Підготовлені інгредієнти відправляємо в салатник, заправляємо, солимо і ретельно перемішуємо.

За бажання салат прикрашаємо подрібненою свіжою зеленню. Подаємо з пісними голубцями.