Близькі із задоволенням поснідають цією смакотою: приготуйте їм лінивий хачапурі

Читать на русском
Автор
Хачапурі чудово смакуватимуть з ранковими кавою або чаєм
Хачапурі чудово смакуватимуть з ранковими кавою або чаєм. Фото rbc.ua

Швидко, смачно та ситно

Як правило, вранці не вистачає часу на приготування складних сніданків. Проте в таких випадках виручають швидкі рецепти, як, наприклад, пухкого омлету, домашньої граноли чи гарбузової каші, приготованої заздалегідь.

Сьогодні ми пропонуємо ще один рецепт хачапурі, який можна приготувати на сковороді за лічені хвилини. Він смакує з кавою, або його можна з'їсти, як перекус, інформують на Instagram-сторінці "olha.holovina".

Як приготувати лінивий хачапурі

Інгредієнти:

  • борошно – 330 г;
  • молоко – 220 мл;
  • сіль – 1 ч. л.;
  • цукор – 1 ст. л.;
  • сода – 1 ч. л.+оцет 1 ч. л.;
  • олія – 2 ст. л.;
  • сир – 300 г + 1 яйце + зелень;

Спосіб приготування:

  1. До молока кімнатної температури додати сіль, цукор, олію, а також соду, гашену оцтом і все перемішати.
  2. Всипати борошно та замісити м'яке, однорідне еластичне тісто.
  3. Тісто накрити та відкласти на 10 хвилин.
  4. Сир натерти на дрібну тертку і додати туди трохи кисломолочного сиру.
  5. Наріжте улюблену зелень, додати до сиру.
  6. Додати яйце, перемішати.
  7. Тісто розділити на 4 рівні частини та скотити з них кульки.
  8. Кожну кульку розкачати, викласти начинку та защепнути зверху.
  9. Акуратно качалкою для тіста розкачати цю кульку по діаметру сковорідки.
  10. На маленькому вогні під кришкою без додавання олії випікати коржі з двох сторін до золотистого кольору.
  11. Готові хачапурі змастити вершковим маслом.

А якщо ви любите солоні сніданки рекомендуємо також приготувати ліниві млинці за рецептом "Телеграфа". Часу на приготування піде небагато, але ви отримаєте смачну страву.