Без магазинної "хімії": як зробити вдома найсмачніший соус Тартар до м'яса та риби

Читать на русском
Автор
Цей соус — класичний для французької кухні
Цей соус — класичний для французької кухні. Фото maximum.fm

Соус дуже апетитний і смачний

Ми ділились рецептом дуже смачної рибки. Тепер розповідаємо, як приготувати вдома дуже смачний тартар.

Цей соус — справжнісінька класика французької кухні. Його готують на основі домашнього майонезу, з додаванням огірків, каперсів та зеленої цибулі. А ще його нескладно приготувати вдома. Як це зробити, розповіли на порталі "Ябпоїла".

Інгредієнти:

  • 1 яєчний жовток
  • 1 ст. л. не гострої гірчиці
  • 150 мл оливкової олії
  • 20 мл винного або яблучного оцту
  • 10 г каперсів
  • 10 г солоного огірка
  • 10 г ріпчастої цибулі
  • 2 шт. зеленої цибулі
  • 1/2 ч. л. солі
  • 1/2 ч. л. чорного перцю

Спосіб приготування:

  1. Дрібно нарізаємо кілька пір’їн зеленої цибулі. Подрібнюємо каперси.
  2. Дрібно нарізаємо солоний огірок. У глибокій мисці змішуємо жовток, оцет та гірчицю до однорідності.
  3. Додаємо чорний мелений перець і починаємо збивати віночком. Продовжуємо збивати та одночасно вливаємо тонкою цівкою оливкову олію.
  4. Добиваємось консистенції майонезу. Додаємо нарізані каперси, огірки, зелену цибулю, 1/2 ч.л. солі, натерту на дрібній тертці цибулю. Добре перемішуємо.

Подавайте домашній соус тартар з улюбленими рибними та м'ясними стравами. Також він чудово доповнить шашлик. До речі, ми розповідали, які помилки у приготуванні шашлику зроблять його несмачним.