Без магазинної "хімії": як зробити вдома найсмачніший соус Тартар до м'яса та риби
- Автор
- Дата публікації
Читать на русском
- Автор
Соус дуже апетитний і смачний
Ми ділились рецептом дуже смачної рибки. Тепер розповідаємо, як приготувати вдома дуже смачний тартар.
Цей соус — справжнісінька класика французької кухні. Його готують на основі домашнього майонезу, з додаванням огірків, каперсів та зеленої цибулі. А ще його нескладно приготувати вдома. Як це зробити, розповіли на порталі "Ябпоїла".
Інгредієнти:
- 1 яєчний жовток
- 1 ст. л. не гострої гірчиці
- 150 мл оливкової олії
- 20 мл винного або яблучного оцту
- 10 г каперсів
- 10 г солоного огірка
- 10 г ріпчастої цибулі
- 2 шт. зеленої цибулі
- 1/2 ч. л. солі
- 1/2 ч. л. чорного перцю
Спосіб приготування:
- Дрібно нарізаємо кілька пір’їн зеленої цибулі. Подрібнюємо каперси.
- Дрібно нарізаємо солоний огірок. У глибокій мисці змішуємо жовток, оцет та гірчицю до однорідності.
- Додаємо чорний мелений перець і починаємо збивати віночком. Продовжуємо збивати та одночасно вливаємо тонкою цівкою оливкову олію.
- Добиваємось консистенції майонезу. Додаємо нарізані каперси, огірки, зелену цибулю, 1/2 ч.л. солі, натерту на дрібній тертці цибулю. Добре перемішуємо.
Подавайте домашній соус тартар з улюбленими рибними та м'ясними стравами. Також він чудово доповнить шашлик. До речі, ми розповідали, які помилки у приготуванні шашлику зроблять його несмачним.