Один інгредієнт — і шашлик можна навіть не жувати: м’ясо вийде соковитим та ніжним
- Автор
- Дата публікації
Читать на русском
- Автор
- 8181
Ні краплі майонезу та кислоти у цьому рецепті
Весна — саме час для відпочинку на природі. Звичайно, не рідко коли вилазка обходиться без ароматного шашлику.
Як правило, багато рецептів цієї страви включають оцет і майонез. Однак і без цих продуктів можна приготувати м’яке та соковите м’ясо. Today радить замаринувати м’ясо в мінеральній воді – саме цей продукт зробить шашлик м’яким та соковитим. Перевіримо?
Як приготувати шашлик на мінеральній воді
Інгредієнти:
- свинина – 2 кг;
- цибуля – 4 шт.;
- сильногазована мінеральна вода – 500 мл;
- спеції для м’яса – до смаку;
- чорний мелений перець, сіль — до свого смаку.
Спосіб приготування:
- М’ясо миємо та нарізаємо середніми шматочками. Цибулю чистимо, нарізаємо невеликими шматочками.
- Підготовлені інгредієнти відправляємо в емальовану каструлю, перемішуємо. Додаємо спеції, чорний мелений перець і заливаємо мінеральною водою, щоб вона повністю покрила м’ясо. Знову все перемішуємо.
- Зверху на м’ясо кладемо тарілку, зверху ставимо щось важке і відправляємо маринуватися в холодне місце на 3-4 години.
- Через вказаний час солимо м’ясо, нанизуємо на шампур і обсмажуємо на мангалі чи іншим зручним способом.
Подаємо шашлик із малосольними огірками. Вийде дуже смачно.