Один інгредієнт — і шашлик можна навіть не жувати: м’ясо вийде соковитим та ніжним

Читать на русском
Автор
8186
М’ясо вийде неймовірним
М’ясо вийде неймовірним. Фото today.ua

Ні краплі майонезу та кислоти у цьому рецепті

Весна — саме час для відпочинку на природі. Звичайно, не рідко коли вилазка обходиться без ароматного шашлику.

Як правило, багато рецептів цієї страви включають оцет і майонез. Однак і без цих продуктів можна приготувати м’яке та соковите м’ясо. Today радить замаринувати м’ясо в мінеральній воді – саме цей продукт зробить шашлик м’яким та соковитим. Перевіримо?

Як приготувати шашлик на мінеральній воді

Інгредієнти:

  • свинина – 2 кг;
  • цибуля – 4 шт.;
  • сильногазована мінеральна вода – 500 мл;
  • спеції для м’яса – до смаку;
  • чорний мелений перець, сіль — до свого смаку.

Спосіб приготування:

  1. М’ясо миємо та нарізаємо середніми шматочками. Цибулю чистимо, нарізаємо невеликими шматочками.
  2. Підготовлені інгредієнти відправляємо в емальовану каструлю, перемішуємо. Додаємо спеції, чорний мелений перець і заливаємо мінеральною водою, щоб вона повністю покрила м’ясо. Знову все перемішуємо.
  3. Зверху на м’ясо кладемо тарілку, зверху ставимо щось важке і відправляємо маринуватися в холодне місце на 3-4 години.
  4. Через вказаний час солимо м’ясо, нанизуємо на шампур і обсмажуємо на мангалі чи іншим зручним способом.

Подаємо шашлик із малосольними огірками. Вийде дуже смачно.