Такі голубці можна їсти навіть у піст: чим замінити м'ясо

Читать на русском
Автор
532
Смачно, ситно та бюджетно
Смачно, ситно та бюджетно. Фото 1000.menu

Чудова альтернатива звичайним голубцям

Навіть у піст хочеться харчуватися збалансовано та смачно. Само тому у мережі публікують безліч рецептів без додавання м'яса на будь-який смак та гаманець.

Так, у піст можна приготувати плов з грибами, зварити овочевий суп або навіть приготувати олів'є. А сьогодні ми пропонуємо звернути увагу на ще один варіант страви — голубці без м'яса, рецептом яких поділилися в Instagram-сторінці "olena_mykolaivna56".

Як приготувати голубці з грибами

Інгредієнти:

  • печериці – 300 г;
  • рис – 300 г;
  • цибуля – 2 шт.;
  • морква – 120 г;
  • кетчуп – 300 г;
  • вода – 500 мл

Спосіб приготування:

  1. Рис промити.
  2. Воду закип'ятити, всипати рис, посолити, варити 7 хвилин.
  3. Вимкнути та залишити вистигати.
  4. На олії обсмажити цибулю, додати моркву, обсмажити.
  5. Печериці почистити та порізати на невеликі шматочки, додати до цибулі з морквою, смажити на невеликому вогні 5-6 хвилин.
  6. Додати улюблені спеції та в кінці потертий часник, вимкнути вогонь.
  7. Розділити капусту на листочки, обрізати товсті частини, щоб легше закручувати голубці.
  8. Листки залити окропом.
  9. Змішати відварений рис та овочі з грибами, посолити за смаком.
  10. Поступово викладати начинку в листочки та закручувати голубці.
  11. За бажанням можна скласти в каструлю та протушкувати з томатною пастою, розведеною з водою.

Раніше ми публікували рецепт пісної пасти. Вона готується швидко, просто та неймовірно апетитно.