Такий салат урізноманітнить пісне меню
Аби людям, які постують, легше було його дотримуватись, у мережі публікують безліч пісних, смачних та ситних страв. Так, можна приготувати рибні котлети, салат із буряка або посмажити картоплю з грибами.
Також у піст можна їсти навіть олів'є, приготувавши його без м'яса. Як це зробити — інформують Instagram-сторінці "recepti_dariko".
Як приготувати пісний салат "Олів'є"
Інгредієнти:
- печериці – 200-250 г;
- картопля – 3-4 шт.;
- велика морква – 1 шт.;
- солоні огірки – 3-4 шт.;
- свіжий огірок – 1 шт.;
- консервований горошок – 4 ст. л.;
- кріп – ½ пучка;
- олія – 1 ст. л.;
- сіль;
- перець;
Інгредієнти для пісного майонезу
- рідина з консервованого горошку – 50 мл;
- олія – 200 мл;
- лимонний сік – 1-2 ч. л.;
- цукор – ½ ч. л.;
- гірчиця – 1 ч. л.;
- сіль – дрібка;
Спосіб приготування:
- Печериці нарізати та обсмажити до золотистого кольору у попередньо розігрітій з олією сковороді.
- Картоплю та моркву відварити до готовності та нарізати на кубики однакового розміру, викласти у глибоку миску.
- Туди ж додати нарізані кубиками солоні, або мариновані огірки, печериці та один свіжий огірок.
- Додати зелений горошок, дрібно нарізану зелень та все ретельно перемішати.
- Приготувати пісний майонез, змішавши усі інгредієнти, окрім олії.
- Почати збивати та поступово додавати олію.
- Заправити салат отриманим майонезом та подати до столу.
Раніше ми публікували рецепт пісної пасти. Все швидко, просто та неймовірно апетитно.