У піст можна навіть олів'є: приготуйте його без м'яса

Читать на русском
Автор
Бюджетний, смачний салат з найпростіших продуктів
Бюджетний, смачний салат з найпростіших продуктів. Фото 1000.menu

Такий салат урізноманітнить пісне меню

Аби людям, які постують, легше було його дотримуватись, у мережі публікують безліч пісних, смачних та ситних страв. Так, можна приготувати рибні котлети, салат із буряка або посмажити картоплю з грибами.

Також у піст можна їсти навіть олів'є, приготувавши його без м'яса. Як це зробити — інформують Instagram-сторінці "recepti_dariko".

Як приготувати пісний салат "Олів'є"

Інгредієнти:

  • печериці – 200-250 г;
  • картопля – 3-4 шт.;
  • велика морква – 1 шт.;
  • солоні огірки – 3-4 шт.;
  • свіжий огірок – 1 шт.;
  • консервований горошок – 4 ст. л.;
  • кріп – ½ пучка;
  • олія – 1 ст. л.;
  • сіль;
  • перець;

Інгредієнти для пісного майонезу

  • рідина з консервованого горошку – 50 мл;
  • олія – 200 мл;
  • лимонний сік – 1-2 ч. л.;
  • цукор – ½ ч. л.;
  • гірчиця – 1 ч. л.;
  • сіль – дрібка;

Спосіб приготування:

  1. Печериці нарізати та обсмажити до золотистого кольору у попередньо розігрітій з олією сковороді.
  2. Картоплю та моркву відварити до готовності та нарізати на кубики однакового розміру, викласти у глибоку миску.
  3. Туди ж додати нарізані кубиками солоні, або мариновані огірки, печериці та один свіжий огірок.
  4. Додати зелений горошок, дрібно нарізану зелень та все ретельно перемішати.
  5. Приготувати пісний майонез, змішавши усі інгредієнти, окрім олії.
  6. Почати збивати та поступово додавати олію.
  7. Заправити салат отриманим майонезом та подати до столу.

Раніше ми публікували рецепт пісної пасти. Все швидко, просто та неймовірно апетитно.