За 20 хвилин — 20 метрів ковбаси: цікавий спосіб приготування великодньої страви, значно простіший, ніж класичний

Читать на русском
Автор
10347
Цікавий рецепт домашньої ковбаси Новина оновлена 19 квітня 2024, 12:15
Цікавий рецепт домашньої ковбаси. Фото ukrainianpeople.us

Дуже смачна та ситна страва на Великдень і не тільки

Смачні котлети — це ще не все. Навіть страва за найкращим рецептом може набриднути. В такому випадку може сильно виручити домашня ковбаса, заготовлена і заморожена. Тим паче, що скоро Великдень, а домашня ковбаса — одна із традиційних страв на святковому столі.

На порталі "Добрі новини" поділились рецептом чудової ковбаси, яка дуже просто і швидко формується. Цілі метри страви можна "накрутити" за лічені хвилини.

Інгредієнти:

  • М'ясо: 1 кг свинини та 1 кг яловичини
  • Сало: 150 г на 1 кг м'яса
  • Сіль: 1 ч. л. на 1 кг фаршу
  • Перець чорний мелений: 0,5 ч. л. на 1 кг фаршу
  • Сухий мелений коріандр: 1 ч. л. на 1 кг фаршу
  • Вода: 250 мл на 1 кг фаршу

Спосіб приготування:

  1. М’ясо обох видів розділяємо на 2 частини. Одну частину подрібнюємо на м'ясорубці, іншу дрібно рубаємо ножем.
  2. Подрібнюємо сало та м'ясо на м'ясорубці (1 раз для електричної, 2 рази для механічної). Змішуємо рубане м'ясо, фарш та спеції (з розрахунку на загальну масу м'яса та фаршу).
  3. Ставимо фарш у холодильник на ніч, щоб він "дозрів" та набув однорідного смаку. Наступного дня додаємо до фаршу крижану воду (заздалегідь заморозьте пляшку з кип'яченою водою в морозилці). Додавайте воду, не боячись, м'ясо її добре вбирає.
  4. Набиваємо кишки. Фарш пропускаємо через м'ясорубку, нещільно набиваючи кишку. Можна набивати всю кишку одразу, а потім формувати ковбаски, або формувати кожну ковбаску окремо.
  5. Пересуваючи фарш, формуємо ковбаски бажаного розміру. Зв'язуємо кінці ковбасок бавовняними нитками. Обрізаємо зайву оболонку.

Ковбаски можна відварити, запекти або закоптити. Також ми ділились рецептом смачної рибки, яку варто поставити на святковий стіл.