Без дріжджів та закваски: такий хліб ви захочете готувати знову й знову
- Автор
- Дата публікації
Читать на русском
- Автор
Такий хліб смакує з різноманітними намазками або ароматним маслом
На сьогодні у магазинах можна знайти велику кількість різноманітних страв та випічки. Серед них — велика кількість хлібобулочних виробів, які до того ж можна зберігати протягом трьох тижнів.
Однак, коли ви маєте натхнення, ми рекомендуємо спробувати приготувати хліб, який люблять їсти скандинави. Цікаво, що готується він без дріжджів та закваски, а їсти його смачно навіть як самостійну страву, інформують на Instagram-сторінці "olga_riabenko".
Як приготувати скандинавський хліб
Інгредієнти:
- насіння гарбуза – 100 г;
- мікс насіння – 100 г;
- чіа – 80 г;
- горіхово-фруктова суміш – 100 г;
- вівсяні пластівці – 70 г;
- псиліум (або борошно) – 40 г;
- олія – 340 мл;
- вода – 340 мл;
- олія – 30 мл;
- мед – 1 ст. л.;
- сіль – 1 ч. л.;
Спосіб приготування:
- В миску всипати всі сухі інгредієнти, перемішати.
- Влити воду, олію та добре змішати.
- Форму для хліба змастити олією або застелити пергаментом для випічки.
- Суміш викласти в форму, добре утрамбовуючи.
- Накрити харчовою плівкою і залишити на 30 хвилин.
- Поставити хліб у розігріту до 180 градусів духовку на 35 хвилин.
- Після цього дістати хліб з форми й покласти знову в духову шафу на решітку. Випікати ще 1 годину.
Раніше ми писали, куди покласти хліб, щоб довше залишався свіжим. У пригоді стане морозильна камера.