Без дріжджів та закваски: такий хліб ви захочете готувати знову й знову

Читать на русском
Автор
Смачна та корисна випічка
Смачна та корисна випічка. Фото shuba.life

Такий хліб смакує з різноманітними намазками або ароматним маслом

На сьогодні у магазинах можна знайти велику кількість різноманітних страв та випічки. Серед них — велика кількість хлібобулочних виробів, які до того ж можна зберігати протягом трьох тижнів.

Однак, коли ви маєте натхнення, ми рекомендуємо спробувати приготувати хліб, який люблять їсти скандинави. Цікаво, що готується він без дріжджів та закваски, а їсти його смачно навіть як самостійну страву, інформують на Instagram-сторінці "olga_riabenko".

Як приготувати скандинавський хліб

Інгредієнти:

  • насіння гарбуза – 100 г;
  • мікс насіння – 100 г;
  • чіа – 80 г;
  • горіхово-фруктова суміш – 100 г;
  • вівсяні пластівці – 70 г;
  • псиліум (або борошно) – 40 г;
  • олія – 340 мл;
  • вода – 340 мл;
  • олія – 30 мл;
  • мед – 1 ст. л.;
  • сіль – 1 ч. л.;

Спосіб приготування:

  1. В миску всипати всі сухі інгредієнти, перемішати.
  2. Влити воду, олію та добре змішати.
  3. Форму для хліба змастити олією або застелити пергаментом для випічки.
  4. Суміш викласти в форму, добре утрамбовуючи.
  5. Накрити харчовою плівкою і залишити на 30 хвилин.
  6. Поставити хліб у розігріту до 180 градусів духовку на 35 хвилин.
  7. Після цього дістати хліб з форми й покласти знову в духову шафу на решітку. Випікати ще 1 годину.

Раніше ми писали, куди покласти хліб, щоб довше залишався свіжим. У пригоді стане морозильна камера.