Рецепт-загадка: близькі вгадуватимуть, з чого ця намазка

Читать на русском
Автор
Близькі точно оцінять цю страву
Близькі точно оцінять цю страву

Ситно, смачно та дуже корисно

На щастя, кулінари весь час вигадують найрізноманітніші страви. Тепер навіть під час Великого посту можна ласувати смачними та ситними стравами.

Разом Shuba поділимося рецептом свіжим, ситним та корисним перекусом зі звичайного гороху. Ви здивуєтеся апетитності намазки та її зовнішнього вигляду. Соковитий зелений колір, який контрастуватиме з хлібом, приверне вашу увагу.

Як приготувати гороховий паштет для ситного перекушування

Інгредієнти на 4 порції:

  • горох — 300 г;
  • часник, зубчики — 2 шт.;
  • морква — 1 шт.;
  • паприка мелена — 5 г;
  • сіль, перець чорний мелений — до свого смаку;
  • желатин — 10 г;
  • олія соняшникова — 40 г.

Спосіб приготування:

  1. Горох попередньо замочуємо у холодній воді на ніч.
  2. Після миття, заливаємо чистою водою у співвідношенні 1:2 і варимо на маленькому вогні до готовності близько 40 хвилин.
  3. Чистимо і пропускаємо через прес часник. Моркву чистимо, миємо та натираємо на середній тертці. Обсмажуємо її на розігрітій сковороді з рослинною олією до золотистого кольору.
  4. Желатин замочуємо у 100 мл прохолодної води на 10 хвилин.
  5. Відправляємо в горох замочений желатин, обсмажену моркву. Все варимо 10 хвилин, після чого пюруємо занурювальним блендером до однорідності. Солимо, перчимо, додаємо паприку та перемішуємо.
  6. Приготовлену масу відправляємо у форму, накриваємо плівкою та відправляємо в холодильник до повного застигання на 3-4 години.

Готовий гороховий паштет подаємо з домашнім хлібом. Вийде неймовірно смачно.