Смачна альтернатива "Наполеону": торт "Пломбір" без випікання зведе з розуму
- Автор
- Дата публікації
Читать на русском
- Автор
- 591
Впорається навіть новачок
Якщо хочеться приготувати щось смачненьке, але часу на приготування обмаль, виручають прості рецепти. Так, можна приготувати торт а-ля "Наполеон" в стакані або ж звернути увагу на гідну йому альтернативу.
Йдеться про торт "Пломбір", який готується без випікання та дуже швидко. А рецептом з нами поділилися на Instagram-сторінці "zhuravlina_cooking".
Як приготувати торт "Пломбір"
Інгредієнти:
- борошно – 250 г;
- цукор – 60 г;
- вершкове масло – 120 г;
- сіль – дрібка;
- сметана 20% – 500 г;
- яйце – 2 шт.;
- крохмаль кукурудзяний — 1 ст. л.;
- ванільний цукор – 20 г;
- вершкове масло – 50-60 г;
- цукор – 120 г;
Спосіб приготування:
- Змішати розм'якшене вершкове масло, цукор, борошно та дрібку солі.
- Розтерти все до утворення крихти.
- Обсмажити крихту на сковорідці, помішуючи, до рум’яності (близько 5-6 хвилин).
- Змішати яйця, крохмаль, сметану та цукор.
- Варити крем на маленькому вогні, постійно помішуючи, до загустіння.
- Після появи перших бульбашок проварити ще 30 секунд та вимкнути.
- Зняти крем з плити, додати ванільний цукор та вершкове масло, перемішати.
- Відкласти 4 склянки крихти для посипання торта зверху. Розділити крихту, що залишилася, на 4 частини.
- Низ форми застелити пергаментом.
- На дно форми викласти частину крихти, зверху полити гарячим кремом.
- Повторити ці кроки, допоки не закінчаться продукти.
- Зверху посипати торт крихтою.
- Накрити торт харчовою плівкою.
- Коли торт охолоне до кімнатної температури – поставити у холодильник на 6-8 годин.
А якщо ви любите смачні десерти, рекомендуємо приготувати смакоту з бананом у склянці. Готуватись він дуже просто, а з’їдається швидко.