На все про все — 15 хвилин: як приготувати печериці з часником
- Автор
- Дата публікації
Читать на русском
- Автор
Можна язик проковтнути!
Навіть у піст хочеться харчуватися смачно та різноманітно. На щастя, у мережі можна знайти чимало смачних пісних страв, таких як тушкована картопля з грибами або буряковий салат з чорносливом.
Сьогодні ми пропонуємо іще один варіант пісної страви — смажених грибочків з часником. А рецептом з нами поділилися на Instagram-сторінці "mil_alexx".
Як посмажити печериці з часником
Інгредієнти:
- маленькі очищені шампіньйони – 400 г;
- цибуля – 120 г;
- вершкове масло +15 г олії – 30 г;
- лимонний сік – 2 ч. л.;
- винний чи яблучний оцет – 2 ст. л.;
- часник – 6-7 зуб.;
- сіль, перець, тим’ян, пучок кропу;
Спосіб приготування:
- Очищені грибочки викласти на розігріту з олією сковороду.
- Смажити 5-6 хвилин, періодично помішуючи.
- Додати нарізану півкільцями цибулю, шматок масла та видавлений через прес часник.
- Смажити ще 3-4 хвилини, зменшивши вогонь на середній.
- Додати лимонний сік і винний чи яблучний оцет.
- Помішуючи, готувати 3 хвилини.
- В кінці посолити, поперчити, додати трішки тим'яну.
- Готувати ще 2-3 хвилини.
А якщо ви любите печериці, рекомендуємо ще один рецепт маринованих грибочків до святкового столу за рецептом "Телеграфа". Завдяки чудовому маринаду, вони будуть надзвичайно апетитними.