На все про все — 15 хвилин: як приготувати печериці з часником

Читать на русском
Автор
Ароматні, апетитні, соковиті печериці
Ароматні, апетитні, соковиті печериці. Фото 1000.menu

Можна язик проковтнути!

Навіть у піст хочеться харчуватися смачно та різноманітно. На щастя, у мережі можна знайти чимало смачних пісних страв, таких як тушкована картопля з грибами або буряковий салат з чорносливом.

Сьогодні ми пропонуємо іще один варіант пісної страви — смажених грибочків з часником. А рецептом з нами поділилися на Instagram-сторінці "mil_alexx".

Як посмажити печериці з часником

Інгредієнти:

  • маленькі очищені шампіньйони – 400 г;
  • цибуля – 120 г;
  • вершкове масло +15 г олії – 30 г;
  • лимонний сік – 2 ч. л.;
  • винний чи яблучний оцет – 2 ст. л.;
  • часник – 6-7 зуб.;
  • сіль, перець, тим’ян, пучок кропу;

Спосіб приготування:

  1. Очищені грибочки викласти на розігріту з олією сковороду.
  2. Смажити 5-6 хвилин, періодично помішуючи.
  3. Додати нарізану півкільцями цибулю, шматок масла та видавлений через прес часник.
  4. Смажити ще 3-4 хвилини, зменшивши вогонь на середній.
  5. Додати лимонний сік і винний чи яблучний оцет.
  6. Помішуючи, готувати 3 хвилини.
  7. В кінці посолити, поперчити, додати трішки тим'яну.
  8. Готувати ще 2-3 хвилини.

А якщо ви любите печериці, рекомендуємо ще один рецепт маринованих грибочків до святкового столу за рецептом "Телеграфа". Завдяки чудовому маринаду, вони будуть надзвичайно апетитними.