Всі забули про цей салат, а він неймовірний: без майонезу, а смачніший, ніж Олів'є

Читать на русском
Автор
37808
Дуже вдалий салат до святкового столу і не тільки
Дуже вдалий салат до святкового столу і не тільки. Фото shuba.life

Чудовий салат з куркою та яйцями

Ми розповідали, як приготувати дуже смачний салат "Буковина". Тепер ділимось рецептом ще одного чудового салату. Його перевага у тому, що продукти потрібні найпростіші, а ще цей салат готується без майонезу.

Рецепт максимально простий. Як пишуть на порталі "Господинька", він давно забутий, втім, дуже вдалий. Це чудовий спосіб змусити фанатів Олів’є забути про цей радянський салат — адже його смак однозначно кращий.

Інгредієнти:

  • Мариновані огірки — 250-300 г
  • Куряче філе варене — 400 г
  • Варена морква — 3 шт
  • Яйця — 2 шт
  • 1/2 ч. л. солі
  • Оливкова олія 3 ст. л.
  • Сметана 3 ст. л.
  • Гірчиця американська 1 ст. л.
  • Пучок кропу

Спосіб приготування:

  1. Відварюємо окремо куряче філе, моркву та яйця. Якщо є час, охолоджуємо м’ясо просто у бульйоні — так буде смачніше. Яйця та моркву охолоджуємо у холодній воді та чистимо
  2. Нарізаємо кубиками мариновані огірки та готове куряче філе. Викладаємо все у салатницю.
  3. Такими ж кубиками нарізаємо варену моркву та білки з заздалегідь відварених яєць. Відставляємо, переходимо до приготування соусу.
  4. Для заправки жовтки перетираємо виделкою. Додаємо до них сіль, олію, сметану та гірчицю.
  5. Кріп миємо та просушуємо паперовими серветками. Дрібно кришимо його додаємо до заправки.
  6. Перемішуємо соус. Заправляємо ним увесь салат.

Салат слід подавати одразу після замішування. Він дуже смачний і вдалий. Також ми ділились рецептом чудової смаженої картоплі.