Закопайте це під кущем томатів: урожай потішить

Читать на русском
Автор
20048
Підживіть розсаду та підготуйте ґрунт до посадки
Підживіть розсаду та підготуйте ґрунт до посадки. Фото Згенеровано ШІ ("Телеграф")

Приготувати поживний засіб може будь-хто

Висаджування томатів у відкритий ґрунт починається, коли земля вже досить прогріта і минула загроза заморозків. В Україні це травень – початок червня. У квітні необхідно підгодувати розсаду помідор. Для цих цілей чудово підходить банан.

Коли та чим удобрювати розсаду томатів

Садівники радять підгодовувати розсаду томатів приблизно через 14 днів після пересадки рослин у горщики більшого розміру.

Підгодувати розсаду можна компостом. Але доступ до нього є не у всіх, особливо у городян. Як заміна підійде шкірка бананів. Є два варіанти приготування та використання підживлення.

Варіант 1

Промиту та нарізану бананову шкірку просушіть, а потім подрібніть у пил. На одну ємність із саджанцем виділіть 1–2 чайні ложки сухого бананового добрива. Акуратно змішайте його з ґрунтом, і все готове. Мінерали проникнуть туди, куди мають. Використовуйте підживлення раз на 30 днів.

Варіант 2

Ретельно промийте шкірку бананів, подрібніть її та закопайте в ґрунт, де ви збираєтеся посадити кущі томатів. Удобрюйте ґрунт приблизно за 10-14 днів до планових садових робіт. Шкірка передасть землі необхідні речовини.

Раніше "Телеграф" розповідав, які рослини потрібно садити поряд з огірками. Правильні сусіди допоможуть покращити врожай овочів.