Перед сном замісили — зранку відправили до духовки: без цього рецепту паски вам не обійтись

Читать на русском
Автор
10190
Все дуже легко та просто
Все дуже легко та просто. Фото vazhnoznat.com

Тепер завжди готуватимете тільки так

У світле свято Великодня кожен кулінар намагається спекти велику кількість пасок. Більшість рецептів передбачає приготування випічки за один день.

А ось "Важно знать" пропонує замісити тісто, залишити його на ніч і лише зранку братися до випічки. Так підготувати паску до свята можна просто і без зайвої метушні, а сама паска вийде неймовірно пишною та ніжною.

Як просто приготувати смачну паску

Інгредієнти:

Для тіста:

  • 1450 г борошна;
  • 450 г цукру;
  • 300 г вершкового масла;
  • 150 г родзинок;
  • 20 г сухих дріжджів;
  • 500 мл молока;
  • 6 курячих яєць;
  • 1 ч. л. солі;
  • 1 г ваніліну.

Для глазурі:

  • 100 г цукру;
  • 1 яєчний білок;
  • дрібка солі.

Спосіб приготування:

  1. Розбиваємо в глибокий посуд яйця, попередньо відокремивши білок одного з них для глазурі. Збиваємо їх міксером протягом 2-3 хвилини. Після цього додаємо цукор, збиваємо до повного розчинення цукру.
  2. У мікрохвильовій печі розтоплюємо масло і додаємо його в яєчну суміш. Все перемішуємо вінчиком, даємо відпочити.
  3. В окрему глибоку ємність відправляємо тепле молоко, додаємо до нього дріжджі. Все ретельно перемішуємо.
  4. В отриману масу додаємо яєчну суміш, перемішуємо до однорідного стану, накриваємо кришкою, укутуємо рушником і залишаємо на ніч.
  5. Вранці отриману суміш порційно просіюємо борошно, не припиняючи перемішувати. Туди ж додаємо ванілін та родзинки. Отримане тісто вимішуємо до однорідності та формуємо колобки, щоб кожен займав третину форми.
  6. Маслом змащуємо дно і боки паперових форм, викладаємо тісто, накриваємо їх рушником і залишаємо на півтори години.
  7. Через зазначений час відправляємо паски в розігріту до 180 градусів духовку на півгодини.
  8. Для приготування глазурі змішуємо білок із сіллю та збиваємо міксером. Додаємо цукор, збиваємо до густої піни. Злегка остиглі паски змащуємо зверху білковою глазур’ю і подаємо до столу.

Для різноманітності приготуйте вологу паску. Спробуйте і вам також сподобається.