Як у найкращих ресторанах Італії: рецепт пасти Карбонара

Читать на русском
Автор
Паста Карбонара стане чудовим варіантом обіду чи вечері  (зображення створено за допомогою ШІ)
Паста Карбонара стане чудовим варіантом обіду чи вечері (зображення створено за допомогою ШІ). Фото Телеграф

Готувати цю пасту дуже легко та швидко, а результат виходить не гірше, ніж в ресторані.

Паста карбонара – це не просто страва, це справжня кулінарна легенда, що родом з італійського Риму. Її насичений вершковий смак, аромат бекону та ніжна текстура пасти роблять карбонару однією з найулюбленіших страв у світі. Також, пропонуємо рецепт швидкої вечері з курячого філе.

Сьогодні ми поділимося з вами секретами приготування справжньої пасти карбонара, яка стане вашою коронною стравою. Про це пише Клопотенко.

Інгредієнти:

  • 300 г спагетті
  • 150 г бекону
  • 100 г пармезану
  • 3 яйця
  • 200 мл вершків (20%)
  • 2 зубчики часнику
  • 1/2 ч. л. чорного перцю
  • Сіль за смаком

Приготування:

  1. Спагетті відваріть у підсоленій воді до стану аль денте.
  2. Бекон наріжте кубиками.
  3. Часник подрібніть.
  4. На сковороді обсмажте бекон до золотистого кольору.
  5. Додайте часник і обсмажте протягом 30 секунд.
  6. Збийте яйця з вершками, чорним перцем та тертим пармезаном.
  7. Зніміть сковороду з вогню, додайте яєчно-вершкову суміш і ретельно перемішайте.
  8. Додайте спагетті до сковороди, перемішайте, щоб паста повністю покрилася соусом.
  9. Подавайте пасту карбонара гарячою, прикрасивши тертим пармезаном.

Порада:

  • Для більш насиченого смаку:
  • Використовуйте якісний бекон з м'ясними прожилками.
  • Додайте до соусу трохи тертого мускатного горіха.
  • Замініть спагетті на інший вид пасти, наприклад, феттучине.

Подаємо пасту з улюбленим салатом та насолоджуємося. Раніше ми публікували рецепт ідеальної закуски на всі випадки життя.