Найпростіший спосіб зварити ідеальні макарони: італійці знають про хитре правило "1000-100-10"

Читать на русском
Автор
9178
Так гарнір буде найсмачнішим
Так гарнір буде найсмачнішим. Фото vazhnoznat.com

Це "золоте" правило приготування смачних макаронів

Макарони — це популярна страва, яку люблять і дорослі, і діти. Її їдять як гарнір або на основі їх готують інші страви, такі як апетитна паста.

Попри те, що цей продукт дуже простий, навіть досвідчені кулінари іноді допускають помилки при їх приготуванні. Одна з найпоширеніших помилок — це неправильне співвідношення інгредієнтів. Про вірний підхід розповіли на порталі Pixelinform.

Для того, щоб макарони були смачними і не злипалися, потрібно дотримуватися правила "1000-100-10". Воно означає, що на 1000 мл води потрібно брати 100 г макаронних виробів і 10 г солі. Якщо води буде замало, макарони злипнуться і не розкриють свій смак. Якщо солі буде забагато, продукт стане несмачним.

Щоб приготувати за цим правилом 100 грамів макаронів (середня порція на людину), потрібно зробити наступне:

  • Налити в каструлю 1 літр води і довести її до кипіння.
  • Додати в киплячу воду 100 г макаронних виробів і 10 г солі.
  • Варити макарони, помішуючи, до готовності.
  • Злити воду і подати макарони до столу.

Використовуйте для приготування велику каструлю, щоб макарони могли вільно плавати в воді. Особливо, якщо вам потрібно зварити більше, ніж одну порцію.

Також поширена шкідлива порада — класти у воду масло або інші жири, щоб макарони не злиплися. Однак ви просто переведете продукт, адже жир плаватиме зверху. Краще використовувати якісні макарони і час від часу перемішувати їх.

Цього достатньо, щоб зварити найсмачніші макарони. Також ми розповідали, на що варто звернути увагу під час приготування пельменів.