До пасти, салатів чи картоплі: ідеальний сирний соус за десять хвилин

Читать на русском
Автор
Готується швидко, з'їдається ще швидше
Готується швидко, з'їдається ще швидше. Фото 1000.menu

Вишукана підливка для справжніх гурманів

Соуси здатні, немов за помахом чарівної палички, кардинально змінити смак страви. Саме завдяки різноманітним заправкам навіть звичайнісінька картопля може стати кулінарним шедевром.

Сьогодні ми пропонуємо приготувати смачний сирний соус, який можна додавати до спагеті, використовувати як заправку до салатів або ж додаток до картоплі по-селянськи. А рецептом з нами поділилися на Instagram-сторінці "recepti_dariko".

Як приготувати сирний соус

Інгредієнти

  • тостовий сир – 1 пачка;
  • тертий пармезан – 30 г;
  • вершки 20% — 200 мл;
  • вершкове масло – 10 г;
  • сіль;
  • перець;
  • спеції — за смаком;

Спосіб приготування

  1. У каструлю з товстим дном налити вершки.
  2. Додаємо тостовий сир, попередньо розірвавши його на шматочки.
  3. Додати натертий пармезан.
  4. Додати сіль, перець та прованські трави за смаком.
  5. Відправляємо каструлю на середній вогонь і постійно помішуючи довести до кипіння.
  6. Варити, допоки соус не стане в'язким, але залишатиметься рідкуватої консистенції.
  7. Додати вершкове масло.
  8. Після розчинення масла, перелити соус у ємність для зберігання.

Раніше ми публікували чотири рецепти оригінальних і смачних соусів. Вони ідеально підходять до м'яса, птиці, риби або овочів.