Ідеально до обіду: як смачно приготувати рибу у вершковому соусі

Читать на русском
Автор
Ніжна та смачна рибка
Ніжна та смачна рибка. Фото 1000.menu

Чудове доповнення до гарніру на обід чи вечерю

Рибу можна готувати багатьма способами. Її смажать, запікають, варять рибну юшку або маринують.

Сьогодні ми хочемо порадити рецепт приготування риби у вершковому соусі. Її перевага у тому, що вона готується за лічені хвилини й виходить смачною та ніжною, інформують на порталі "shuba".

Як приготувати рибу у вершковому соусі

Інгредієнти:

  • філе червоної риби — 700 г;
  • шпинат — 100 г;
  • часник — 4 зуб.;
  • вершки 30% — 1.5 скл.;
  • твердий тертий сир — 50 г;
  • вода — 0.5 скл.;
  • борошно пшеничне — 1 ст. л.;
  • олія соняшникова рафінована — 2 ст. л.;
  • масло вершкове — 30 г;
  • сіль — за смаком;
  • перець чорний мелений — за смаком;

Спосіб приготування:

  1. Рибу промити, просушити, посолити та поперчити з кожного боку.
  2. Викласти шматочки риби на добре розігріту з олією сковороду.
  3. Обсмажити з одного боку близько 5 хвилин до рум’яності, перевернути на інший бік, обсмажити.
  4. Часник почистити й пропустити через прес.
  5. Шпинат промити й просушити, нарізати невеликими шматочками.
  6. Сир натерти на середній або великій тертці.
  7. Рибу зняти зі сковороди, сковороду витерти насухо паперовими серветками.
  8. Знову налити невелику кількість олії та покласти шматочок вершкового масла.
  9. Покласти на сковороду часник і трішки його обсмажити до появи приємного запаху, додати борошно і швидко перемішати.
  10. Тонкою цівкою влити гарячу воду, усе добре перемішати, щоб не було грудочок, до густої консистенції.
  11. Влити вершки, додати спеції, постійно перемішуючи.
  12. Додати натертий сир, перемішати соус на маленькому вогні до розплавлення сиру.
  13. Викласти шпинат, перемішати, вимішувати соус до потрібної густоти.
  14. Викласти у соус шматочки смаженої риби, тушкувати 2-3 хвилини, зняти з вогню.
  15. Подавати тушковану рибу із соусом та гарніром.

А якщо ви любите рибу, рекомендуємо приготувати бутербродну пасту з оселедця за рецептом "Телеграфа". А якщо ви любите скумбрію, рекомендуємо один цікавий маринад для неї.