Цю печінку жувати не обов’язково: вона сама розтане в роті

Читать на русском
Автор
952
Ніжна печінка у вершковому соусі
Ніжна печінка у вершковому соусі. Фото shuba.life

Краще рецепту ви не знайдете

З самого дитинства вдома нас годували смаженою печінкою. Зізнаймось: це була не найулюбленіша страва дітей.

Однак разом із Shuba ми приготуємо печінку таким чином, що вона просто розтане у роті. Всього три простих кроки, півгодини часу на приготування — і на столі у вас смачна страва з субпродукту. Цей рецепт точно змінить думку, і її полюблять навіть ті, кому печінка раніше не подобалася. Для страви краще вибирати свіжу печінку, а не заморожену — вона виходить м’якшою та ніжнішою.

Як приготувати печінку в ніжному вершковому соусі

Інгредієнти на 3 порції:

  • печінка — 300 г;
  • сметана — 150 г;
  • борошно пшеничне — 40 г;
  • жир — 34 г;
  • сіль, перець чорний мелений, зелень — на смак.

Спосіб приготування:

  1. Печінку миємо, ретельно миємо та нарізаємо довільними шматочками. Злегка оббиваємо кожен шматочок, солимо, перчимо і пануємо в борошні.
  2. Розігріваємо сковороду з жиром, викладаємо шматочки печінки та обсмажуємо до готовності – на це піде близько 10 хвилин. Після цього заливаємо печінку сметаною і доводимо до кипіння.
  3. Готову печінку знімаємо з вогню, викладаємо на блюдо та прикрашаємо подрібненою зеленню.

Подавати печінку у вершковому соусі можна з картопляним пюре. Смачного.