Цю печінку жувати не обов’язково: вона сама розтане в роті
- Автор
- Дата публікації
Читать на русском
- Автор
- 942
Краще рецепту ви не знайдете
З самого дитинства вдома нас годували смаженою печінкою. Зізнаймось: це була не найулюбленіша страва дітей.
Однак разом із Shuba ми приготуємо печінку таким чином, що вона просто розтане у роті. Всього три простих кроки, півгодини часу на приготування — і на столі у вас смачна страва з субпродукту. Цей рецепт точно змінить думку, і її полюблять навіть ті, кому печінка раніше не подобалася. Для страви краще вибирати свіжу печінку, а не заморожену — вона виходить м’якшою та ніжнішою.
Як приготувати печінку в ніжному вершковому соусі
Інгредієнти на 3 порції:
- печінка — 300 г;
- сметана — 150 г;
- борошно пшеничне — 40 г;
- жир — 34 г;
- сіль, перець чорний мелений, зелень — на смак.
Спосіб приготування:
- Печінку миємо, ретельно миємо та нарізаємо довільними шматочками. Злегка оббиваємо кожен шматочок, солимо, перчимо і пануємо в борошні.
- Розігріваємо сковороду з жиром, викладаємо шматочки печінки та обсмажуємо до готовності – на це піде близько 10 хвилин. Після цього заливаємо печінку сметаною і доводимо до кипіння.
- Готову печінку знімаємо з вогню, викладаємо на блюдо та прикрашаємо подрібненою зеленню.
Подавати печінку у вершковому соусі можна з картопляним пюре. Смачного.