Гора печива з одного яблука: ніхто не встане з-за столу, поки на тарілці буде хоч шматочок
- Автор
- Дата публікації
Читать на русском
- Автор
- 2187
І до сніданку, і на перекус, і до сімейного чаювання
Що може бути смачніше за ароматне домашнє печиво? Лише сирне печиво з яблуками.
Таку смакоту від "Бабусиних рецептів" ви швидко приготуєте, тим більше вам знадобляться прості та бюджетні продукти. Від такого печива у захваті будуть і дорослі, і діти, і захочуть ласувати й зранку з улюбленим напоєм, і під час вечірнього сімейного чаювання.
Як приготувати сирне печиво з яблуками
Інгредієнти:
- кисломолочний сир – 400 г;
- сіль — щіпка;
- цукор – 100 г;
- куряче яйце – 1 шт.;
- соняшникова олія – 60 мл;
- борошно — 320 г;
- розпушувач – 10 г;
- яблуко (можна замінити грушею, ягоди, родзинки) – 1 шт.
Інгредієнти для посипання:
- цукор – 4 ст. л.;
- кориця – 1 ст. л.
Спосіб приготування:
- Кисломолочний сир відправляємо в миску, додаємо сіль та цукор. Розбиваємо яйце, вливаємо олію і ретельно перемішуємо.
- У сирну суміш просіюємо борошно та розпушувач, руками замішуємо м’яке та нелипке тісто.
- Очищаємо від шкірки та насіння яблуко, нарізаємо м'якуш невеликими кубиками. Відправляємо в тісто і знову перемішуємо.
- На присипаній борошном робочій поверхні розкочуємо тісто, ділимо його на три рівні частини. Кожну ділимо на п’ять колобків.
- Змішуємо 4 ст. л. цукру з корицею. У приготовленій суміші обвалюємо заготовки, трохи приплескуємо і викладаємо на застелене пергаментом деко.
- Відправляємо форму в розігріту до 180 градусів духовку на півгодини.
Найкраще до такого печива подати каву з яблуком та корицею. Усім точно сподобається.