Гора печива з одного яблука: ніхто не встане з-за столу, поки на тарілці буде хоч шматочок

Читать на русском
Автор
2195
Всі точно забудуть про покупні солодощі Новина оновлена 11 квітня 2024, 10:01
Всі точно забудуть про покупні солодощі. Фото babusyni-retsepty

І до сніданку, і на перекус, і до сімейного чаювання

Що може бути смачніше за ароматне домашнє печиво? Лише сирне печиво з яблуками.

Таку смакоту від "Бабусиних рецептів" ви швидко приготуєте, тим більше вам знадобляться прості та бюджетні продукти. Від такого печива у захваті будуть і дорослі, і діти, і захочуть ласувати й зранку з улюбленим напоєм, і під час вечірнього сімейного чаювання.

Як приготувати сирне печиво з яблуками

Інгредієнти:

  • кисломолочний сир – 400 г;
  • сіль — щіпка;
  • цукор – 100 г;
  • куряче яйце – 1 шт.;
  • соняшникова олія – 60 мл;
  • борошно — 320 г;
  • розпушувач – 10 г;
  • яблуко (можна замінити грушею, ягоди, родзинки) – 1 шт.

Інгредієнти для посипання:

  • цукор – 4 ст. л.;
  • кориця – 1 ст. л.

Спосіб приготування:

  1. Кисломолочний сир відправляємо в миску, додаємо сіль та цукор. Розбиваємо яйце, вливаємо олію і ретельно перемішуємо.
  2. У сирну суміш просіюємо борошно та розпушувач, руками замішуємо м’яке та нелипке тісто.
  3. Очищаємо від шкірки та насіння яблуко, нарізаємо м'якуш невеликими кубиками. Відправляємо в тісто і знову перемішуємо.
  4. На присипаній борошном робочій поверхні розкочуємо тісто, ділимо його на три рівні частини. Кожну ділимо на п’ять колобків.
  5. Змішуємо 4 ст. л. цукру з корицею. У приготовленій суміші обвалюємо заготовки, трохи приплескуємо і викладаємо на застелене пергаментом деко.
  6. Відправляємо форму в розігріту до 180 градусів духовку на півгодини.

Найкраще до такого печива подати каву з яблуком та корицею. Усім точно сподобається.