Вийде в сто разів смачніше за форшмак: такою намазкою захочеться ласувати на сніданок, обід і вечерю

Читать на русском
Автор
Просто, дешево та дуже швидко
Просто, дешево та дуже швидко. Фото shuba.life

Підійде навіть до святкового столу

Якщо ви любите справжній форшмак з оселедця, напевно вам сподобається й оселедцеве масло. Воно таке ж смачне, але з більш щільною, однорідною консистенцією.

Така страва за рецептом Shuba — універсальна: ним можна і яйця нафарширувати, і намазати бутерброди, і прикрасити крекери. Оселедець можна заморозити й дістати у разі несподіваних гостей — вам завжди буде, чим їх пригостити. Це просте та швидке розв'язання багатьох проблем. До того ж смак страви можна змінювати: додати оливки чи подрібнений кріп, варене яйце чи сік лимона.

Як приготувати оселедцеве масло

Інгредієнти на 4 порції:

  • масло вершкове 73% — 200 г;
  • оселедець, філе — 2 шт.;
  • яблуко — 1 шт.;
  • цибуля — 1 шт.;
  • хліб — 40 г;
  • молоко 2,5% — 40 г;
  • сіль, перець чорний мелений — до свого смаку.

Спосіб приготування:

  1. Для початку підготуємо рибу. Чистимо її від нутрощів, відрізаємо голову, хвіст, знімаємо шкіру і видаляємо кісточки.
  2. Чистимо і нарізаємо цибулю та яблуко.
  3. Хліб замочуємо у воді, потім віджимаємо від зайвої рідини.
  4. Усі підготовлені інгредієнти подрібнюємо у блендері до однорідного стану.
  5. В отриману масу додаємо розм’якшене вершкове масло, перець, сіль, перемішуємо до пишної маси й відправляємо в холодильник на годину.

Через зазначений час подаємо оселедцеве масло з домашнім хлібом. Смачного.