Єврейська бабуся готує форшмак саме так: перевірений рецепт

Читать на русском
Автор
6300
Форшмак за цим рецептом точно вийде
Форшмак за цим рецептом точно вийде. Фото pinterest.com

Смак оселедця прямо у самому слові

Ніжний форшмак – це традиційна страва єврейської кухні. Як правило, готується він з дрібно рубаного оселедця, який зазвичай поєднується з яйцем, вершковим маслом і цибулею.

Звичайно, рецептів форшмаку неймовірна кількість — його готують з м’ясом, картоплею, з яловичиною та сметаною. Але справжній єврейський форшмак робиться з малосоленого оселедця і саме так готують єврейські бабусі. Рецептом неймовірно ніжної страви ділиться Shuba.

Як приготувати справжній форшмак

Інгредієнти на 4 порції:

  • слабосолона оселедець, філе — 2 шт.;
  • яблуко Симиренка — 2 шт.;
  • волоські горіхи — 2 ст. л.;
  • цибуля жовта ріпчаста — 2 шт.;
  • хліб білий, скибочка — 2 шт.;
  • оцет — 30 мл;
  • вода — 30 мл;
  • олія соняшникова — 2 ст. л.;
  • чай холодний, заварений – 1 склянка.

Спосіб приготування:

  1. Слабосолона оселедець розбираємо на філе і замочуємо в міцному чорному чаї на 20 хвилин.
  2. Окремо змішуємо оцет із водою. В отриманій рідині замочуємо хліб.
  3. Яблука чистимо від шкірки, видаляємо серцевину та кісточки.
  4. Підготовлені інгредієнти пропускаємо через комбайн або подрібнюємо ножем.
  5. Отриману масу заправляємо олією і ретельно перемішуємо.

Готовий форшмак подаємо до столу із домашнім хлібом за рецептом "Телеграфа". Це надзвичайно смачно.