Єврейська бабуся готує форшмак саме так: перевірений рецепт
- Автор
- Дата публікації
Читать на русском
- Автор
- 6300
Смак оселедця прямо у самому слові
Ніжний форшмак – це традиційна страва єврейської кухні. Як правило, готується він з дрібно рубаного оселедця, який зазвичай поєднується з яйцем, вершковим маслом і цибулею.
Звичайно, рецептів форшмаку неймовірна кількість — його готують з м’ясом, картоплею, з яловичиною та сметаною. Але справжній єврейський форшмак робиться з малосоленого оселедця і саме так готують єврейські бабусі. Рецептом неймовірно ніжної страви ділиться Shuba.
Як приготувати справжній форшмак
Інгредієнти на 4 порції:
- слабосолона оселедець, філе — 2 шт.;
- яблуко Симиренка — 2 шт.;
- волоські горіхи — 2 ст. л.;
- цибуля жовта ріпчаста — 2 шт.;
- хліб білий, скибочка — 2 шт.;
- оцет — 30 мл;
- вода — 30 мл;
- олія соняшникова — 2 ст. л.;
- чай холодний, заварений – 1 склянка.
Спосіб приготування:
- Слабосолона оселедець розбираємо на філе і замочуємо в міцному чорному чаї на 20 хвилин.
- Окремо змішуємо оцет із водою. В отриманій рідині замочуємо хліб.
- Яблука чистимо від шкірки, видаляємо серцевину та кісточки.
- Підготовлені інгредієнти пропускаємо через комбайн або подрібнюємо ножем.
- Отриману масу заправляємо олією і ретельно перемішуємо.
Готовий форшмак подаємо до столу із домашнім хлібом за рецептом "Телеграфа". Це надзвичайно смачно.