Багато хто і досі так робить: чому в СРСР м'ясо для шашлика маринували в оцті і чому зараз це робити не потрібно

Читать на русском
Автор
14020
Шашлик в СРСР Новина оновлена 07 квітня 2024, 16:45
Шашлик в СРСР. Фото Колаж "Телеграфа"

Цей традиційний спосіб готування шашлику в СРСР став улюбленою стравою багатьох і популярний досі

З настанням весни люди почали смажити шашлик на природі. Для приготування цієї страви використовують різні рецепти маринування, але мало хто здогадується про те, що в Радянському Союзі шашлик маринування в оцті. Тоді це була не тільки традиція, а й спосіб досягти неповторного смаку і аромату.

"Телеграф" розібрався, чому оцет був важливим інгредієнтом для приготування м'яса та які переваги він давав цій страві. Цей спосіб приготування шашлику був широко поширений і передавався з покоління в покоління.

Як оцет допомагає при приготуванні

Оцет допомагає розм'якшити м'ясо і зробити його більш соковитим. Кислотність оцту сприяє руйнуванню небажаних волокон, що призводило до більш м'якого і ніжного м'яса після приготування. Оцет також допомагав надати шашлику характерний кислуватий відтінок смаку.

Чому оцет для м'яса був антисептиком

Також оцет має антисептичні властивості, які допомагали запобігти росту бактерій на м'ясі та забезпечити його безпеку для вживання. Адже в умовах СРСР, де доступ до холодильників і сучасних консерваційних методів був обмежений, маринування в оцті було одним зі способів зберегти м'ясо свіжим і запобігти його псуванню.

Неповторний смак і аромат

Що цікаво, кислотність оцту поєднується з пряними і ароматними спеціями, які додавалися в маринад. Цей традиційний спосіб готування шашлику в СРСР став улюбленою стравою багатьох і популярний досі.

Раніше "Телеграф" писав, які робили популярні ласощі в СРСР на основі бичачої крові. Малюки їли цей батончик замість цукерок.