Навіть дріжджі не знадобляться: така паска вийде навіть у кулінара-початківця.

Читать на русском
Автор
886
Цей рецепт завжди виручить
Цей рецепт завжди виручить. Фото shuba.life

Стане прикрасою святкового столу

Ви ніколи не готували паску до великоднього столу? Тоді саме час спробувати!

Разом з Shuba ми пропонуємо рецепт паску без дріжджів. Вона більше схожа на кекс, але сподобається тим, хто не хоче довго працювати із дріжджовим тестом. З цим рецептом можна експериментувати та додавати різноманітні інгредієнти – апельсинову цедру, цукати чи горіхи. Вийде дуже смачно.

Як приготувати паску без дріжджів

Інгредієнти на 3 порції:

  • борошно пшеничне – 500 г;
  • масло вершкове 82% — 200 г;
  • цукор – 180 г;
  • молоко 3,2% — 200 мл;
  • велике куряче яйце – 4 шт.;
  • родзинки, цедра лимона – на свій смак;
  • розпушувач – 7 г;
  • сіль, ваніль – на свій смак.

Спосіб приготування:

  1. Розм’якшене вершкове масло збиваємо разом із цукром до пишної маси. Продовжуючи збивати, по одному додаємо яйця.
  2. В отриману суміш відправляємо цедру лимона, ваніль і тепле молоко, ретельно перемішуємо до однорідності.
  3. В окремій мисці змішуємо розпушувач, борошно та сіль. Суміш, що вийшла, просіюємо в яєчно-масляну, добре все перемішуємо.
  4. Родзинки заливаємо окропом і залишаємо на 5 хвилин, воду зливаємо, висушуємо родзинки, додаємо чайну ложку борошна і перемішуємо. Відправляємо у тісто.
  5. Готове тісто розкладаємо за формами, заповнивши їх менш ніж на половину та відправляємо в розігріту до 160 градусів духовку на півгодини.

Раніше ми розповідали, як приготувати паску без борошна. Вона сподобається дорослим та дітям.