Навіть дріжджі не знадобляться: така паска вийде навіть у кулінара-початківця.
- Автор
- Дата публікації
Читать на русском
- Автор
- 886
Стане прикрасою святкового столу
Ви ніколи не готували паску до великоднього столу? Тоді саме час спробувати!
Разом з Shuba ми пропонуємо рецепт паску без дріжджів. Вона більше схожа на кекс, але сподобається тим, хто не хоче довго працювати із дріжджовим тестом. З цим рецептом можна експериментувати та додавати різноманітні інгредієнти – апельсинову цедру, цукати чи горіхи. Вийде дуже смачно.
Як приготувати паску без дріжджів
Інгредієнти на 3 порції:
- борошно пшеничне – 500 г;
- масло вершкове 82% — 200 г;
- цукор – 180 г;
- молоко 3,2% — 200 мл;
- велике куряче яйце – 4 шт.;
- родзинки, цедра лимона – на свій смак;
- розпушувач – 7 г;
- сіль, ваніль – на свій смак.
Спосіб приготування:
- Розм’якшене вершкове масло збиваємо разом із цукром до пишної маси. Продовжуючи збивати, по одному додаємо яйця.
- В отриману суміш відправляємо цедру лимона, ваніль і тепле молоко, ретельно перемішуємо до однорідності.
- В окремій мисці змішуємо розпушувач, борошно та сіль. Суміш, що вийшла, просіюємо в яєчно-масляну, добре все перемішуємо.
- Родзинки заливаємо окропом і залишаємо на 5 хвилин, воду зливаємо, висушуємо родзинки, додаємо чайну ложку борошна і перемішуємо. Відправляємо у тісто.
- Готове тісто розкладаємо за формами, заповнивши їх менш ніж на половину та відправляємо в розігріту до 160 градусів духовку на півгодини.
Раніше ми розповідали, як приготувати паску без борошна. Вона сподобається дорослим та дітям.