Ставте чайник до цієї випічки: рецепт апетитного сливового пирога

Читать на русском
Автор
1793
Рецепт смачного сливового пирога Новина оновлена 08 квітня 2024, 14:07
Рецепт смачного сливового пирога. Фото Canva

Від цієї смакоти течуть слинки

До чаю нам зазвичай хочеться чогось солоденького. Не обов'язково бігти до магазину за покупними десертами. Можна приготувати щось смачненьке й вдома. Нещодавно ми розповідали, як зробити тертий пиріг з яблуками. А тепер ділимося рецептом сливового пирога.

Шеф-кухар Ольга Мартиновська у своєму інстаграмі розповіла, як приготувати вдома сливовий пиріг з The New York Times. Насправді тут немає нічого складного.

Інгредієнти

  • Цукор — 2/3 чашки;
  • вершкове масло — 1/2 чашки;
  • пшеничне борошно — 3/4 чашки;
  • мигдалеве борошно — пів чашки;
  • розпушувач — 1 чайна ложечка;
  • сливи — 200-300 грамів;
  • яйця — 2 шт.;
  • дрібка кориці.

Спосіб приготування

  1. Насамперед потрібно поєднати 2/3 чашки цукру з 1/2 чашки вершкового масла. Вносимо у місткість трішки солі.
  2. Додаємо туди 2 яйця та збиваємо їх вінчиком до однорідності.
  3. Після цього вносимо до маси 3/4 чашки пшеничного борошна та ще пів чашки мигдалевого борошна. Також може бути ще борошно з ліщини.
  4. Тоді треба додати 1 маленьку чайну ложечку розпушувача.
  5. Перелийте масу у форму для випікання, яку заздалегідь треба змастити маслом і посипати цукром.
  6. Після цього ставте у масу порізані сливи, посипайте їх корицею та цукром.
  7. Пиріг треба пекти 1 годину за температури 170℃.

Раніше "Телеграф" писав, як приготувати шоколадні цукерки всього з трьох продуктів. Знадобляться банани, печиво та молочний шоколад.