Ставте чайник до цієї випічки: рецепт апетитного сливового пирога
- Автор
- Дата публікації
Читать на русском
- Автор
- 1793
Від цієї смакоти течуть слинки
До чаю нам зазвичай хочеться чогось солоденького. Не обов'язково бігти до магазину за покупними десертами. Можна приготувати щось смачненьке й вдома. Нещодавно ми розповідали, як зробити тертий пиріг з яблуками. А тепер ділимося рецептом сливового пирога.
Шеф-кухар Ольга Мартиновська у своєму інстаграмі розповіла, як приготувати вдома сливовий пиріг з The New York Times. Насправді тут немає нічого складного.
Інгредієнти
- Цукор — 2/3 чашки;
- вершкове масло — 1/2 чашки;
- пшеничне борошно — 3/4 чашки;
- мигдалеве борошно — пів чашки;
- розпушувач — 1 чайна ложечка;
- сливи — 200-300 грамів;
- яйця — 2 шт.;
- дрібка кориці.
Спосіб приготування
- Насамперед потрібно поєднати 2/3 чашки цукру з 1/2 чашки вершкового масла. Вносимо у місткість трішки солі.
- Додаємо туди 2 яйця та збиваємо їх вінчиком до однорідності.
- Після цього вносимо до маси 3/4 чашки пшеничного борошна та ще пів чашки мигдалевого борошна. Також може бути ще борошно з ліщини.
- Тоді треба додати 1 маленьку чайну ложечку розпушувача.
- Перелийте масу у форму для випікання, яку заздалегідь треба змастити маслом і посипати цукром.
- Після цього ставте у масу порізані сливи, посипайте їх корицею та цукром.
- Пиріг треба пекти 1 годину за температури 170℃.
Раніше "Телеграф" писав, як приготувати шоколадні цукерки всього з трьох продуктів. Знадобляться банани, печиво та молочний шоколад.