Найсмачніший рецепт картоплі: бюджетний гарнір, після якого гості вилижуть тарілки (відео)

Читать на русском
Автор
1552
Така картопелька виходить особливо ароматною Новина оновлена 08 квітня 2024, 12:10
Така картопелька виходить особливо ароматною. Фото Скриншот

Чудовий варіант святкового гарніру

Ми ділились рецептом апетитних сальників, які можна поставити на святковий стіл. Це давня українська страва, і вона виходить надзвичайно смачною. Якщо ж шукаєте цікавий рецепт гарніру, рекомендуємо звернути увагу на апетитну тушковану картоплю зі сметаною.

Рецептом у своєму інстаграмі поділилась кулінарна блогерка Оксана Цимбалюк. Картопелька виходить дуже ароматна, ніжна і смачна. Саме те, щоб весною поставити на святковий стіл. Картоплю для рецепта можна брати як молоду, так і стару.

Інгредієнти:

  • Картопля — 600 г
  • Сметана — 3 столові ложки
  • Часник — 3 зубчики
  • Вершкове масло — 20 г
  • Кріп — пучок
  • Спеції (сіль, паприка)

Спосіб приготування:

  1. Очистіть картоплю від шкірки (якщо молода, то можна й не чистити). Залийте водою, посоліть.
  2. Доведіть до кипіння і варіть до готовності (приблизно 20-30 хвилин). Поки вариться картопля, готуємо ароматну заправку.
  3. Подрібніть часник. Дрібно наріжте кріп. На сковороді розтопіть вершкове масло. Додайте часник і обсмажте протягом 30 секунд.
  4. Зварену картоплю злийте і дайте трохи охолонути. Наріжте її на скибочки (за бажанням).
  5. Додайте на сковороду до часнику. Влийте сметану, додайте кріп, сіль і паприку до смаку.
  6. Перемішайте інгредієнти. Після цього залишиться лише дочекатись до готовності. Тушкувати під кришкою. Готову страву можна посипати свіжим кропом.

Якщо ви не любите кріп, можете замінити його іншою зеленню. За бажанням, можна додати до страви інші овочі, наприклад, гриби, цвітну капусту або броколі. Ця проста та ароматна страва стане чудовим доповненням до вашого меню. Також ми розповідали, як дуже смачно посмажити картоплю.