Смачніший, ніж торт: як приготувати пишний манник до чаю

Читать на русском
Автор
Один із найпростіших у приготуванні домашніх пирогів Новина оновлена 09 квітня 2024, 09:39
Один із найпростіших у приготуванні домашніх пирогів. Фото 1000.menu

Проста та смачна випічка

Якщо у холодильнику є яйця, трохи кефіру, манка на поличці та ще кілька популярних продуктів, можна легко приготувати легко та повітряну випічку. Йдеться про манник, який виходить розсипчастим та ароматним.

Його так само як і мафіни з чорницею, можна дати дитині на перекус у школу або ж з'їсти за чашечкою чаю. А рецептом смакоти з нами поділилися на порталі "smak.ua".

Як приготувати манник

Інгредієнти:

  • манка – 1 ст.;
  • кефір – 1 ст.;
  • цукор – 1 ст.;
  • борошно – 1 ст.;
  • олія – 100 г;
  • яйця – 2 шт.;
  • сода – 0,5 ч. л.;

Спосіб приготування:

  1. Манку залити кефіром і залишити на 30 хв, щоб вона набрякла.
  2. Додати яйця, розм'якшене вершкове масло та цукор, перемішати.
  3. Додати соду та борошно, перемішати.
  4. Готове тісто вилити у форму, змащену вершковим маслом (можна використовувати форму для приготування кексу) і запікати у розігрітій до 180 градусів духовці близько 40 хв.

А якщо ви любите смачну випічку, рекомендуємо приготувати смачну "Шарлотку" за 15 хвилин. Випічка виходить ароматною, вологою та пишною.