Впорається навіть новачок: пиріг із продуктів, що завжди є вдома
- Автор
- Дата публікації
Читать на русском
- Автор
Апетитний, яскравий та смачний
Деколи хочеться готувати складні торти, наприклад "Медовик". Але найчастіше рятують прості рецепти випічки, коли до чаю нічого немає, а йти в магазин не хочеться.
Одним з таких є цукровий пиріг або смачний пиріг з ягодами або фруктами нашвидкуруч. А рецептом з нами поділилися на Facebook-сторінці "Корисні поради домашнім кулінарам".
Як приготувати пиріг з ягодами
Інгредієнти:
Для тіста:
- 200 г борошна;
- 100 г вершкового масла;
- 1 ст. л. цукру;
- 1 яйце;
Для заливки:
- 3 яйця;
- 120 г сметани;
- 180 г сиру;
- 3 ст. л. борошна;
- 150 г цукру;
- 10 г ваніліну;
- 500 г будь-яких ягід та фруктів;
Спосіб приготування:
- Вершкове масло збити з цукром.
- Додати яйце і просіяне борошно, замісити тісто.
- Тісто загорнути у харчову плівку та відправити в холодильник на 30 хв.
- Тим часом приготувати заливку.
- Для цього цукор, сир, яйця, ванілін, борошно та сметану збити за допомогою блендера до однорідності.
- Великі ягоди нарізати. Якщо ягоди заморожені, попередньо викласти їх на сито, щоб стекла зайва рідина.
- Тісто дістати з холодильника, викласти в застелену пергаментом форму, утрамбовуючи пальцями, сформувати бортики.
- Дном злегка пройтися зубчиками вилки.
- На дно викласти ягоди та залити заливкою.
- Випікати у попередньо розігрітій до 180 г духовці близько 45 хвилин.
А якщо ви любите смачну випічку, рекомендуємо також приготувати ніжні сіннабони з найсмачнішою поливкою за рецептом "Телеграфа". Булочки з корицею готуються досить просто, а результат приємно вражає.