Близькі очманіють від цієї страви: картопляний пиріг до супу чи на перекус
- Автор
- Дата публікації
Читать на русском
- Автор
Ця випічка сподобається близьким
Недарма картоплю називають "другим хлібом", адже з нею можна приготувати стільки смачних страв! З вареної картоплі можна зробити пюре, її можна посмажити, потушкувати з грибами або запекти.
Сьогодні ми пропонуємо зробити з цього коренеплоду пиріг. Він виходить смачним, ситним та ароматним. А їсти його можна з супом або як перекус, інформують на порталі "Бабусині рецепти".
Як приготувати пиріг з картоплею
Інгредієнти:
- вода – 300 г;
- борошно – 400 г;
- сіль – 1 ч. л.;
- цукор – 1 ч. л.;
- дріжджі – 1 ч. л.;
- олія соняшникова – 3 ст. л.
Начинка
- картопля – 500 г;
- цибуля – 200 г;
- масло вершкове – 50 г;
- сіль – ½ ч. л.
Спосіб приготування:
- У миску з теплою водою висипати сіль, цукор та дріжджі, змішати.
- Додати борошно, замісити м’яке, трохи липке тісто.
- У процесі замісу влити в тісто олію, зробити колобок.
- Залишити тісто на годину у теплі під кришкою.
- Відварити картоплю, почистити та розімнути до стану пюре.
- Додати в пюре вершкове масло та сіль, змішати.
- Нарізати чверть кільцями цибулю, обсмажити до золотистого кольору в сковороді на олії.
- Викласти в картопляне пюре цибулю, змішати.
- Присипати стіл борошном і викласти тісто, що підійшло.
- Обваляти його в борошні, замішати.
- У пласт тіста викласти начинку, зібрати пюре в мішечок і запечатати всередині.
- Викласти мішечок із тіста з начинкою на деко, розподілити руками по всій поверхні.
- У середині пирога зробити отвір, випікати при 250 градусах 12-15 хвилин.
Раніше ми публікували рецепт неймовірного сирного пирога за 20 хвилин. Це ідеальна закуска під перегляд фільму в сімейному колі, але й на святковий стіл такий можна поставити.