Близькі очманіють від цієї страви: картопляний пиріг до супу чи на перекус

Читать на русском
Автор
Апетитний, оригінальний, ситний пиріг
Апетитний, оригінальний, ситний пиріг. Фото babusyni-retsepty.com.ua

Ця випічка сподобається близьким

Недарма картоплю називають "другим хлібом", адже з нею можна приготувати стільки смачних страв! З вареної картоплі можна зробити пюре, її можна посмажити, потушкувати з грибами або запекти.

Сьогодні ми пропонуємо зробити з цього коренеплоду пиріг. Він виходить смачним, ситним та ароматним. А їсти його можна з супом або як перекус, інформують на порталі "Бабусині рецепти".

Як приготувати пиріг з картоплею

Інгредієнти:

  • вода – 300 г;
  • борошно – 400 г;
  • сіль – 1 ч. л.;
  • цукор – 1 ч. л.;
  • дріжджі – 1 ч. л.;
  • олія соняшникова – 3 ст. л.

Начинка

  • картопля – 500 г;
  • цибуля – 200 г;
  • масло вершкове – 50 г;
  • сіль – ½ ч. л.

Спосіб приготування:

  1. У миску з теплою водою висипати сіль, цукор та дріжджі, змішати.
  2. Додати борошно, замісити м’яке, трохи липке тісто.
  3. У процесі замісу влити в тісто олію, зробити колобок.
  4. Залишити тісто на годину у теплі під кришкою.
  5. Відварити картоплю, почистити та розімнути до стану пюре.
  6. Додати в пюре вершкове масло та сіль, змішати.
  7. Нарізати чверть кільцями цибулю, обсмажити до золотистого кольору в сковороді на олії.
  8. Викласти в картопляне пюре цибулю, змішати.
  9. Присипати стіл борошном і викласти тісто, що підійшло.
  10. Обваляти його в борошні, замішати.
  11. У пласт тіста викласти начинку, зібрати пюре в мішечок і запечатати всередині.
  12. Викласти мішечок із тіста з начинкою на деко, розподілити руками по всій поверхні.
  13. У середині пирога зробити отвір, випікати при 250 градусах 12-15 хвилин.

Раніше ми публікували рецепт неймовірного сирного пирога за 20 хвилин. Це ідеальна закуска під перегляд фільму в сімейному колі, але й на святковий стіл такий можна поставити.