Виходить смачним і довго не черствіє: ви приготуєте таке печиво на раз-два

Читать на русском
Автор
Випічка з цитрусовим смаком завжди виходить особливою
Випічка з цитрусовим смаком завжди виходить особливою. Фото shuba.life

Просто, доступно, легко

Що ми чекаємо від домашнього печива? Маслянистої текстури та пікантного смаку.

Все це є у лимонного печива, приготовленого за рецептом Еxpress. Цей десерт не тільки має приємну текстуру, але й може зберігатися протягом декількох днів. Готується воно із найпростіших інгредієнтів. До речі, за бажання родзинки можна замінити замороженими ягодами.

Як приготувати лимонне печиво

Інгредієнти на 4 порції:

  • олія вершкове 82% — 100 г;
  • лимон, цедра – 40 г;
  • яйця курячі – 1 шт.;
  • борошно — 200 г;
  • родзинки – 50 г;
  • цукрова пудра – 75 г;
  • молоко 2,5% — 40 мл.

Спосіб приготування:

  1. З лимона натираємо цедру.
  2. Розм’якшене вершкове масло збиваємо разом із цукровою пудрою до однорідного стану. В отриману масу додаємо яєчний жовток, родзинки та просіяне борошно. Замішуємо тісто.
  3. У тісто вливаємо молоко, щоб воно стало м’якшим. При необхідності додаємо більше молока.
  4. Тісто відправляємо на присипану мукою поверхню і розкочуємо товщиною 5 мм. За допомогою форми вирізаємо печиво і відправляємо на застелене пергаментом деко.
  5. Форму відправляємо у розігріту до 180 градусів духовку на 5 хвилин. Через зазначений час змащуємо печиво збитим білком, присипаємо за бажанням цукровою пудрою і відправляємо в духовку ще на 10-15 хвилин або до готовності.

Подаємо лимонне печиво з улюбленою ароматною кавою. Їмо і насолоджуємося!