Виходить смачним і довго не черствіє: ви приготуєте таке печиво на раз-два
- Автор
- Дата публікації
Читать на русском
- Автор
Просто, доступно, легко
Що ми чекаємо від домашнього печива? Маслянистої текстури та пікантного смаку.
Все це є у лимонного печива, приготовленого за рецептом Еxpress. Цей десерт не тільки має приємну текстуру, але й може зберігатися протягом декількох днів. Готується воно із найпростіших інгредієнтів. До речі, за бажання родзинки можна замінити замороженими ягодами.
Як приготувати лимонне печиво
Інгредієнти на 4 порції:
- олія вершкове 82% — 100 г;
- лимон, цедра – 40 г;
- яйця курячі – 1 шт.;
- борошно — 200 г;
- родзинки – 50 г;
- цукрова пудра – 75 г;
- молоко 2,5% — 40 мл.
Спосіб приготування:
- З лимона натираємо цедру.
- Розм’якшене вершкове масло збиваємо разом із цукровою пудрою до однорідного стану. В отриману масу додаємо яєчний жовток, родзинки та просіяне борошно. Замішуємо тісто.
- У тісто вливаємо молоко, щоб воно стало м’якшим. При необхідності додаємо більше молока.
- Тісто відправляємо на присипану мукою поверхню і розкочуємо товщиною 5 мм. За допомогою форми вирізаємо печиво і відправляємо на застелене пергаментом деко.
- Форму відправляємо у розігріту до 180 градусів духовку на 5 хвилин. Через зазначений час змащуємо печиво збитим білком, присипаємо за бажанням цукровою пудрою і відправляємо в духовку ще на 10-15 хвилин або до готовності.
Подаємо лимонне печиво з улюбленою ароматною кавою. Їмо і насолоджуємося!