Домашні попросять добавки: смачна гречка з овочами по-новому

Читать на русском
Автор
Простий та корисний гарнір на кожен день
Простий та корисний гарнір на кожен день. Фото 1000.menu

Підходить для пісного обіду або вечері

Якщо звичайна відварена гречка вже набридла, можна урізноманітнити щоденне меню приготувавши гречаники. Чудовою ідеєю також буде приготувати цю крупу з овочами, заливши водою з томатною пастою.

Ви будете здивовані наскільки зміниться смак звичної страви і захочете готувати її знову та знову. Окрім цього, рецепт стане паличкою-виручалочкою для тих, хто дотримується посту. А поділилися ним з нами на порталі "Філіжанка кави".

Як приготувати гречку з овочами

Інгредієнти:

  • гречка — 200 г;
  • помідори — 200 г;
  • морква — 180 г;
  • цибуля — 160 г;
  • томатна паста — 70 г;
  • вода (гаряча) — 400 г;
  • соняшникова олія — 1-2 ст. л.;
  • сіль (за смаком);
  • перець (за смаком).

Спосіб приготування:

  1. Цибулю почистити, дрібно нарізати.
  2. Почистити моркву, натерти на великій тертці.
  3. З помідорів зняти шкірку, нарізати кубиками.
  4. У сковорідку налити олії, розігріти, викласти моркву і цибулю, накрити кришкою, тушкувати 5 хвилин.
  5. Додати помідори, перемішати, ще 5 хвилин тушкувати під кришкою на маленькому вогні.
  6. Гречку промити, рівномірно розподілити по овочах.
  7. В окропі розчинити томатну пасту, посолити, поперчити, перемішати.
  8. Цією сумішшю залити гречку.
  9. Під кришкою готувати на маленькому вогні 20-25 хвилин, щоб гречка ввібрала всю вологу.

Раніше ми публікували рецепт салату із консервованою квасолею, солоними огірками, цибулею та морквою. Він не містить м'яса, ковбаси та майонезу, тому в піст є ідеальним варіантом.