Домашні попросять добавки: смачна гречка з овочами по-новому
- Автор
- Дата публікації
Читать на русском
- Автор
Підходить для пісного обіду або вечері
Якщо звичайна відварена гречка вже набридла, можна урізноманітнити щоденне меню приготувавши гречаники. Чудовою ідеєю також буде приготувати цю крупу з овочами, заливши водою з томатною пастою.
Ви будете здивовані наскільки зміниться смак звичної страви і захочете готувати її знову та знову. Окрім цього, рецепт стане паличкою-виручалочкою для тих, хто дотримується посту. А поділилися ним з нами на порталі "Філіжанка кави".
Як приготувати гречку з овочами
Інгредієнти:
- гречка — 200 г;
- помідори — 200 г;
- морква — 180 г;
- цибуля — 160 г;
- томатна паста — 70 г;
- вода (гаряча) — 400 г;
- соняшникова олія — 1-2 ст. л.;
- сіль (за смаком);
- перець (за смаком).
Спосіб приготування:
- Цибулю почистити, дрібно нарізати.
- Почистити моркву, натерти на великій тертці.
- З помідорів зняти шкірку, нарізати кубиками.
- У сковорідку налити олії, розігріти, викласти моркву і цибулю, накрити кришкою, тушкувати 5 хвилин.
- Додати помідори, перемішати, ще 5 хвилин тушкувати під кришкою на маленькому вогні.
- Гречку промити, рівномірно розподілити по овочах.
- В окропі розчинити томатну пасту, посолити, поперчити, перемішати.
- Цією сумішшю залити гречку.
- Під кришкою готувати на маленькому вогні 20-25 хвилин, щоб гречка ввібрала всю вологу.
Раніше ми публікували рецепт салату із консервованою квасолею, солоними огірками, цибулею та морквою. Він не містить м'яса, ковбаси та майонезу, тому в піст є ідеальним варіантом.