Цей торт вам буде снитись: неймовірне "Пташине молоко" з ніжним кремом

Читать на русском
Автор
Смачний та ніжний торт
Смачний та ніжний торт. Фото lulu.kiev.ua

Така випічка нікого не залишить байдужим

Улюблені смаки дитинства важко забути. Куштуючи мамин тертий пиріг або бабусині ватрушки ми немов на мить знову стаємо маленькими й переносимося у час легкості та безтурботності.

Одним з улюблених десертів для багатьох тоді були цукерки "Пташине молоко". А сьогодні ми пропонуємо приготувати торт з такою ж назвою, рецептом якого з нами поділилися на порталі "Своїми руками".

Як приготувати торт "Пташине молоко".

Інгредієнти:

  • яйця – 4 шт.;
  • масло вершкове, -150 г (або маргарин);
  • борошно – 160 г;
  • какао – 3 ч.л;
  • цукор – 180 г;
  • сіль — щіпка;
  • розпушувач – 10 г.

Крем

  • манна крупа – 3 ст.л;
  • молоко – 500 мл;
  • масло вершкове – 300 г;
  • сік лимона;
  • цукор – 150 г;
  • ванільний цукор – 20 г.

Глазур

  • масло вершкове – 10-20 г;
  • сметана – 3 ст. л;
  • цукор – 3 ст. л;
  • какао – 3 ч. л.

Спосіб приготування:

  1. Розм'якшене вершкове масло розтерти з сіллю та цукром.
  2. Коли маса стане однорідною, додати по яйцю і після кожного добре вимісити масу, збивати протягом 5 хвилин.
  3. Просіяти борошно, змішане з розпушувачем, вимісити до однорідності тісто.
  4. Масу розділити на дві частини, в одну із них додати какао.
  5. Вилити коричневе тісто у застелену пергаментом форму, випікати протягом 25 хвилин.
  6. Повторити з білим тістом.
  7. Молоко нагріти, додати сіль та манну крупу, проварити масу та охолодити.
  8. Розм'якшене вершкове масло збити з ванільним цукром і цукром.
  9. Частинами додати манну масу і збити міксером до пишноти.
  10. З'єднати інгредієнти для глазурі та варити на слабкому вогні до густого стану, охолодити.
  11. Шоколадні коржі розділити навпіл.
  12. Викласти корж у форму, змастити половиною крему.
  13. Накрити білим коржем, викласти іншу половину крему.
  14. Накрити коричневим коржем, полити глазур'ю.

А якщо ви любите смачні десерти, рекомендуємо приготувати смакоту з бананом у склянці. Готуватись він дуже просто, а з’їдається швидко.