Цей торт вам буде снитись: неймовірне "Пташине молоко" з ніжним кремом
- Автор
- Дата публікації
Читать на русском
- Автор
Така випічка нікого не залишить байдужим
Улюблені смаки дитинства важко забути. Куштуючи мамин тертий пиріг або бабусині ватрушки ми немов на мить знову стаємо маленькими й переносимося у час легкості та безтурботності.
Одним з улюблених десертів для багатьох тоді були цукерки "Пташине молоко". А сьогодні ми пропонуємо приготувати торт з такою ж назвою, рецептом якого з нами поділилися на порталі "Своїми руками".
Як приготувати торт "Пташине молоко".
Інгредієнти:
- яйця – 4 шт.;
- масло вершкове, -150 г (або маргарин);
- борошно – 160 г;
- какао – 3 ч.л;
- цукор – 180 г;
- сіль — щіпка;
- розпушувач – 10 г.
Крем
- манна крупа – 3 ст.л;
- молоко – 500 мл;
- масло вершкове – 300 г;
- сік лимона;
- цукор – 150 г;
- ванільний цукор – 20 г.
Глазур
- масло вершкове – 10-20 г;
- сметана – 3 ст. л;
- цукор – 3 ст. л;
- какао – 3 ч. л.
Спосіб приготування:
- Розм'якшене вершкове масло розтерти з сіллю та цукром.
- Коли маса стане однорідною, додати по яйцю і після кожного добре вимісити масу, збивати протягом 5 хвилин.
- Просіяти борошно, змішане з розпушувачем, вимісити до однорідності тісто.
- Масу розділити на дві частини, в одну із них додати какао.
- Вилити коричневе тісто у застелену пергаментом форму, випікати протягом 25 хвилин.
- Повторити з білим тістом.
- Молоко нагріти, додати сіль та манну крупу, проварити масу та охолодити.
- Розм'якшене вершкове масло збити з ванільним цукром і цукром.
- Частинами додати манну масу і збити міксером до пишноти.
- З'єднати інгредієнти для глазурі та варити на слабкому вогні до густого стану, охолодити.
- Шоколадні коржі розділити навпіл.
- Викласти корж у форму, змастити половиною крему.
- Накрити білим коржем, викласти іншу половину крему.
- Накрити коричневим коржем, полити глазур'ю.
А якщо ви любите смачні десерти, рекомендуємо приготувати смакоту з бананом у склянці. Готуватись він дуже просто, а з’їдається швидко.