Для приготування такого плову навіть каструлю забруднювати не потрібно: хитрий рецепт

Читать на русском
Автор
561
Вам не доведеться мити зайвий посуд
Вам не доведеться мити зайвий посуд. Фото lifestyle.today.ua

Цей рецепт точно буде у вас в закладках

Як правило, ароматний плов готується із баранини або свинини з використанням спеціального сорту рису. Однак приготувати цю страву можна і зі звичайного рису та курячого м’яса.

До того ж за рецептом Today вам навіть не доведеться бруднити каструлю — ми готуватимемо плов на сковороді. Він вийде таким же смачним і ситним, попри те, що готування займе набагато менше часу.

Як приготувати плов з куркою на сковороді

Інгредієнти:

  • куряче філе – 500 г;
  • круглий рис – 500 г;
  • цибуля – 2 шт.;
  • морква – 2 шт.;
  • часник – 6 зубчиків;
  • сіль, приправа для плову – до смаку;
  • олія – 100 мл.

Спосіб приготування:

  1. Для початку підготуємо усі інгредієнти. Цибуля та морква чистимо. Цибулю нарізаємо великими шматочками, моркву натираємо на великій тертці або нарізаємо тонкими півкільцями. Куряче філе миємо та нарізаємо невеликими шматочками.
  2. Розігріваємо сковороду з рослинною олією, викладаємо цибулю та обсмажуємо її до золотистості. Додаємо до нього моркву, а через 3-5 хвилин підготовлене м’ясо.
  3. Обсмажуємо все протягом п’яти хвилин, потім додаємо спеції, перець, сіль.
  4. Додаємо до сковороди воду таким чином, щоб вона покривала м’ясо. Накриваємо все кришкою і тушкуємо протягом 20-25 хвилин.
  5. Рис миємо, відправляємо в сковороду і знову заливаємо водою так, щоб вона на 1,5-2 сантиметри покривала рис. Тушкуємо все під кришкою 15 хвилин.
  6. Через вказаний час до сковороди відправляємо часник. Накриваємо все кришкою і готуємо до повного вбирання води — це піде близько 10 хвилин.

Даємо плову настоятися і подаємо до столу разом із улюбленим салатом. Смачного.