Найкраще, що можна приготувати з хеку — запіканка: ви закохаєтеся з першого шматочка

Читать на русском
Автор
У цю страву неможливо не закохатися
У цю страву неможливо не закохатися. Фото shuba.life

Швидко готується, із задоволенням з’їдається

Дуже любите хека, але не хочеться смажити його, а потім ще готувати гарнір? Пропонуємо неймовірну страву, яка замінить вам усі обіди та вечері.

Щоб не стояти півдня на кухні, Shuba пропонує приготувати картопляно-рибну запіканку. У ній риба поєднується з картоплею та соусом зі сметани та сиру – і ви отримаєте ідеальну страву. Для рецепту ми беремо хека, але його можна замінити будь-якою білою рибою. Дуже важливо відварити картоплю – вона може не пропікатися, адже риба готується за лічені хвилини. Тут риба поєднується з картоплею та соусом зі сметани та тертого сиру.

Як приготувати картопляно-рибну запіканку

Інгредієнти на 4 порції:

  • хек, філе – 600 г
  • картопля — 1 кг
  • твердий тертий сир — 100 г
  • сметана – 150 г
  • гірчиця зерниста – 1 ст. л.
  • часник сушений, сіль, перець чорний мелений, кріп – на свій смак.

Спосіб приготування:

  1. Чистимо і скибочками нарізаємо картоплю. Відварюємо її в підсоленій воді та зливаємо.
  2. В окремому посуді змішуємо сметану та тертий твердий сир. В отриману масу додаємо спеції та гірчицю, ретельно перемішуємо.
  3. Рибу чистимо і нарізаємо шматочками. Разом з картоплею та соусом відправляємо у змащену форму для запікання.
  4. Запікаємо все у розігрітій до 180 градусів духовці протягом 20 хвилин під фольгою. Через вказаний час знімаємо фольгу і відправляємо до духовки ще на 15-20 хвилин.

Готову запіканку подаємо з улюбленим салатом. Смачного.