Найкраще, що можна приготувати з хеку — запіканка: ви закохаєтеся з першого шматочка
- Автор
- Дата публікації
Читать на русском
- Автор
Швидко готується, із задоволенням з’їдається
Дуже любите хека, але не хочеться смажити його, а потім ще готувати гарнір? Пропонуємо неймовірну страву, яка замінить вам усі обіди та вечері.
Щоб не стояти півдня на кухні, Shuba пропонує приготувати картопляно-рибну запіканку. У ній риба поєднується з картоплею та соусом зі сметани та сиру – і ви отримаєте ідеальну страву. Для рецепту ми беремо хека, але його можна замінити будь-якою білою рибою. Дуже важливо відварити картоплю – вона може не пропікатися, адже риба готується за лічені хвилини. Тут риба поєднується з картоплею та соусом зі сметани та тертого сиру.
Як приготувати картопляно-рибну запіканку
Інгредієнти на 4 порції:
- хек, філе – 600 г
- картопля — 1 кг
- твердий тертий сир — 100 г
- сметана – 150 г
- гірчиця зерниста – 1 ст. л.
- часник сушений, сіль, перець чорний мелений, кріп – на свій смак.
Спосіб приготування:
- Чистимо і скибочками нарізаємо картоплю. Відварюємо її в підсоленій воді та зливаємо.
- В окремому посуді змішуємо сметану та тертий твердий сир. В отриману масу додаємо спеції та гірчицю, ретельно перемішуємо.
- Рибу чистимо і нарізаємо шматочками. Разом з картоплею та соусом відправляємо у змащену форму для запікання.
- Запікаємо все у розігрітій до 180 градусів духовці протягом 20 хвилин під фольгою. Через вказаний час знімаємо фольгу і відправляємо до духовки ще на 15-20 хвилин.
Готову запіканку подаємо з улюбленим салатом. Смачного.