Вірменські кулінари вміють нагодувати людину одним яйцем і листком лаваша: хитрий рецепт
- Автор
- Дата публікації
Читать на русском
- Автор
З цим рецептом ви точно не запізнитеся на роботу
Страви на основі лаваша — одні з найулюбленіших. Вони готуються просто, виходять смачними та ситними.
Люблять їх і у Вірменії — там люблять поласувати стравою з лаваша з яйцем та цибулею під назвою вірменська йока. Такий сніданок здатний зробити навіть похмурий ранок оптимістичним і бадьорим. Готується він із розрахунку на одну особу — один лист лаваша та одне яйце. Якщо трохи залишилося — можна взяти для шкільного полуденка дитині чи офісного обіду на роботу: страва дуже смачна і в холодному вигляді. Рецептом ділиться "Важно знать".
Як приготувати вірменську йоку
Інгредієнти:
- 1 аркуш лаваша;
- 200 г твердого сиру, бринзи чи сулугуні;
- 1 пучок зеленої цибулі;
- кріп до свого смаку;
- 1 яйце;
- олія для смаження.
Спосіб приготування:
- Яйце збиваємо вилкою або шумівкою, можна трохи посолити.
- Зелену цибулю дрібно нарізаємо і відправляємо до яйця.
- Тонко нарізаємо чи натираємо твердий сир.
- Лаваш викладаємо на попередньо розігріту сковороду з рослинною олією. Виливаємо на нього яйце, зверху викладаємо сир та накриваємо кришкою.
- Через дві хвилини загортаємо лаваш, перевертаємо на інший бік і смажимо до золотистості.
Готовий лаваш викладаємо на тарілку, розрізаємо. Подавати можна з соусом тартар.