Вірменські кулінари вміють нагодувати людину одним яйцем і листком лаваша: хитрий рецепт

Читать на русском
Автор
Апетитний сніданок з кількох інгредієнтів
Апетитний сніданок з кількох інгредієнтів. Фото food.obozrevatel.com

З цим рецептом ви точно не запізнитеся на роботу

Страви на основі лаваша — одні з найулюбленіших. Вони готуються просто, виходять смачними та ситними.

Люблять їх і у Вірменії — там люблять поласувати стравою з лаваша з яйцем та цибулею під назвою вірменська йока. Такий сніданок здатний зробити навіть похмурий ранок оптимістичним і бадьорим. Готується він із розрахунку на одну особу — один лист лаваша та одне яйце. Якщо трохи залишилося — можна взяти для шкільного полуденка дитині чи офісного обіду на роботу: страва дуже смачна і в холодному вигляді. Рецептом ділиться "Важно знать".

Як приготувати вірменську йоку

Інгредієнти:

  • 1 аркуш лаваша;
  • 200 г твердого сиру, бринзи чи сулугуні;
  • 1 пучок зеленої цибулі;
  • кріп до свого смаку;
  • 1 яйце;
  • олія для смаження.

Спосіб приготування:

  1. Яйце збиваємо вилкою або шумівкою, можна трохи посолити.
  2. Зелену цибулю дрібно нарізаємо і відправляємо до яйця.
  3. Тонко нарізаємо чи натираємо твердий сир.
  4. Лаваш викладаємо на попередньо розігріту сковороду з рослинною олією. Виливаємо на нього яйце, зверху викладаємо сир та накриваємо кришкою.
  5. Через дві хвилини загортаємо лаваш, перевертаємо на інший бік і смажимо до золотистості.

Готовий лаваш викладаємо на тарілку, розрізаємо. Подавати можна з соусом тартар.