Вдалий весняний салат: будете готувати на кожне свято, поки є огірки
- Автор
- Дата публікації
Читать на русском
- Автор
Надзвичайно ніжний салат
Ми розповідали, як приготувати апетитну намазку на бутерброди. Якщо ж вам потрібен рецепт вдалого салату, зверніть увагу на наступний.
Цей салат з куркою та огірками — чудова святкова закуска і не тільки. Відмінний гарнір чи й самостійний перекус. Готується просто, а виходить ситно і ніжно. Рецептом поділились на порталі "1 хвилина".
Інгредієнти:
- 2 половинки курячої грудки
- 4 яйця
- 1 великий огірок
- Пучок зеленої цибулі
- 1 ріпчаста цибуля
- 100 г твердого сиру
- 3-4 столові ложки майонезу (сметани або йогурту)
- сіль і чорний мелений перець до смаку
Для маринаду цибулі:
- 0,5 чайної ложки солі
- 2 столові ложки цукру
- 3-4 столові ложки оцту (столового або яблучного)
- 150 мл води
Спосіб приготування:
- Нарізаємо цибулю дрібними кубиками і перекладаємо в миску. Додаємо цукор, сіль, оцет і теплу воду. Перемішуємо і залишаємо на 2-3 години.
- Дрібно нарізаємо огірок (можна не очищати) і перекладаємо в салатник. Відварюємо курячу грудинку в підсоленій воді з лавровим листком і перцем до готовності.
- Охолоджуємо м'ясо в бульйоні, потім нарізаємо його дрібними кубиками і додаємо в салатник. Відварюємо яйця на твердо (8-10 хвилин після закипання), нарізаємо кубиками і також відправляємо в салатник.
- Натираємо твердий сир на грубій терці, подрібнюємо зелену цибулю і додаємо до інших інгредієнтів. Зливаємо маринад з цибулі, проціджуємо її через сито і перекладаємо в салат.
- Додаємо майонез (сметану або йогурт), сіль і перець. Добре перемішуємо всі компоненти.
Залишаємо салат в холодильнику на 20-30 хвилин. Після цього його можна подавати. Також ми ділились рецептом вдалого "Буковинського" салату.