Вдалий весняний салат: будете готувати на кожне свято, поки є огірки

Читать на русском
Автор
Цей салатик дуже легко готується
Цей салатик дуже легко готується. Фото youtube.com

Надзвичайно ніжний салат

Ми розповідали, як приготувати апетитну намазку на бутерброди. Якщо ж вам потрібен рецепт вдалого салату, зверніть увагу на наступний.

Цей салат з куркою та огірками — чудова святкова закуска і не тільки. Відмінний гарнір чи й самостійний перекус. Готується просто, а виходить ситно і ніжно. Рецептом поділились на порталі "1 хвилина".

Інгредієнти:

  • 2 половинки курячої грудки
  • 4 яйця
  • 1 великий огірок
  • Пучок зеленої цибулі
  • 1 ріпчаста цибуля
  • 100 г твердого сиру
  • 3-4 столові ложки майонезу (сметани або йогурту)
  • сіль і чорний мелений перець до смаку

Для маринаду цибулі:

  • 0,5 чайної ложки солі
  • 2 столові ложки цукру
  • 3-4 столові ложки оцту (столового або яблучного)
  • 150 мл води

Спосіб приготування:

  1. Нарізаємо цибулю дрібними кубиками і перекладаємо в миску. Додаємо цукор, сіль, оцет і теплу воду. Перемішуємо і залишаємо на 2-3 години.
  2. Дрібно нарізаємо огірок (можна не очищати) і перекладаємо в салатник. Відварюємо курячу грудинку в підсоленій воді з лавровим листком і перцем до готовності.
  3. Охолоджуємо м'ясо в бульйоні, потім нарізаємо його дрібними кубиками і додаємо в салатник. Відварюємо яйця на твердо (8-10 хвилин після закипання), нарізаємо кубиками і також відправляємо в салатник.
  4. Натираємо твердий сир на грубій терці, подрібнюємо зелену цибулю і додаємо до інших інгредієнтів. Зливаємо маринад з цибулі, проціджуємо її через сито і перекладаємо в салат.
  5. Додаємо майонез (сметану або йогурт), сіль і перець. Добре перемішуємо всі компоненти.

Залишаємо салат в холодильнику на 20-30 хвилин. Після цього його можна подавати. Також ми ділились рецептом вдалого "Буковинського" салату.